mszp.hu | Belföld
2022. január 19. 16:13

Tóth Bertalan: Egyetért-e Völner Pál, a Kormány büntetőeljárás alá vont korábbi miniszterhelyettesének szavaival?

Egyetért-e Völner Pál, a Kormány büntetőeljárás alá vont korábbi miniszterhelyettesének szavaival, miszerint az EMMI-ben „olyan embereket gyűjtenek össze, akik sehol nem kellenek, csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta embert”?

A fenti szöveggel címezve fordultam levélben a kormány összes miniszteréhez, melyet alább olvashattok teljes terjedelmében! Kíváncsian várom a válaszaikat!

"Tisztelt Miniszter Asszony/Úr!

Sajtóhírek szerint Völner Pál, országgyűlési képviselő és a Kormány büntetőeljárás alá vont korábbi államtitkára, igazságügyi miniszterhelyettese igencsak lesajnáló véleménnyel volt az Emberi Erőforrások Minisztériumában folytatott munkára. A Nemzeti Védelmi Szolgálat által összeállított nyomozati iratanyag szerint – amelyet az egyik internetes hírportál ismertetett – az álláspontját az alábbiak szerint foglalta össze, idézem:

„Az EMMI egyébként egy trágyadomb. Olyan embereket gyűjtenek össze a közszférában, akik sehol nem kellenek. Csupa ilyen kisebbségi komplexussal rendelkező, lusta ember.”

A korábbi államtitkár szavai elgondolkodtatók, különösen azért, mert magas beosztású politikai vezetőként neki volt közeli tapasztalata az egyes minisztériumok működésének színvonalára. Ráadásul pont az a tárca teljesít szerinte kritikán alul, ami az oktatásért és az egészségügyért is felelős. Egy világjárvány ötödik hulláma idején ilyen véleményt hallani egy, a belső működésre is rálátó miniszterhelyettestől -joggal- komoly aggodalomra ad okot!

A fentiekre tekintettel arra kérem, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre:

1. Egyetért-e Völner Pál korábbi államtitkár és fideszes országgyűlési képviselő hivatkozott véleményével?

2. Különbözik-e – és ha igen, miben különbözik – az Ön által vezetett minisztérium az EMMI-től?

3. Lehet-e ez a magyarázat arra, hogy az EMMI-nek feltett írásbeli kérdésekre adott válaszok jellemzően színvonalat nélkülöző, személyeskedő jellegűek, ugyanakkor nem adnak tartalmi választ a feltett kérdésekre, ezzel alaptörvény-ellenesen kiüresítve a képviselők parlamenti ellenőrzési jogát?

4. Lehet-e ez a magyarázat az oktatási és az egészségügyi rendszer lezüllesztésére, a készülődő országos pedagógussztrájk jelezte súlyos helyzetre, a betöltetlen háziorvosi praxisok tömegeire, a kórházi várólisták hosszára?

Várom válaszát."

dr. Tóth Bertalan,