mszp.hu | Belföld
2023. február 03. 11:22

Tóth Bertalan: Fordulat kell a bírói függetlenség megerősítése terén!

Tóth Bertalan: Fordulat kell a bírói függetlenség megerősítése terén!
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint fordulatra van szükség a jogállamiság helyreállítása és különösen a bírói függetlenség megerősítése terén, mert enélkül nem létezhet demokrácia és független igazságszolgáltatás.

Az MSZP Frakció is véleményezte a társadalmi egyeztetésre bocsátott igazságügyi reformot, véleményünket elküldtem Varga Judit igazságügyi miniszternek - számol be róla Facebook oldalán Tóth Bertalan.

A frakcióvezető abban bízik, hogy az Igazságügyi Minisztérium egyes vezetőit és munkatársait is hírbe hozó korrupciós botrány ellenére a minisztérium ténylegesen elkötelezett a jogállam helyreállítása és a központilag szervezett korrupció felszámolása mellett, észrevételeinket, javaslatainkat átvezeti a tervezeten, és az Országgyűlés elé már támogatható törvényjavaslat kerülhet.

Az Európai Unió költségvetéséből Magyarországnak járó források megszerzése mindannyiunk közös érdeke. Az is fontos, hogy az uniós forrásokból származó hasznot, minden magyar állampolgár élvezhesse, ne csak a kiváltságosok javát szolgálja.

Tóth Bertalan szerint ennek egyik legfontosabb eszköze a független és pártatlan bíráskodási rendszer biztosítása Magyarországon. Független bíróságok nélkül nincs jogállam!

Platform meghívó!

2018-05-09 13:11

Kapcsolódó párttagok