mszp.hu | Belföld
2020. február 28. 01:54

Tóth Bertalan: Hibát követ el, aki lebecsüli az MSZP-t

Tóth Bertalan: Hibát követ el, aki lebecsüli az MSZP-t
Az országjárás megmutatta, hogy az MSZP az ellenzéki oldal legnagyobb, élő hálózattal rendelkező pártja – jelentette ki a pártelnök.
Csütörtökön kora este a Dürer Rendezvényházban a szocialisták országjárásuk záró eseményét tartották. Tóth Bertalan pártelnök arról beszélt, hogy az MSZP és a Párbeszéd szövetsége tavaly ősz óta együttesen csaknem 100 ezer szavazóval tudta növelni a táborát.
 
 
Az országjárás során az MSZP-s politikusok közel száz településen jártak, több ezer párttaggal és aktivistákkal találkoztak. Hibát követ el – állapította meg Tóth Bertalan –, aki lebecsüli a szocialisták erejét: „nagyvárosi szinten az MSZP a legerősebb ellenzéki párt”.
 
A pártelnök részletesen ismertette azt a kongresszusra készülő stratégiát, amelynek alappillére a jogbiztonság és a demokrácia, az esélyegyenlőség megteremtése és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetése, a környezettudatosság és a környezetvédelem.
 
Az önkormányzati választások megmutatták, hogy a Fideszt le lehet győzni, de – tette hozzá – nem dőlhetünk hátra. Tóth Bertalan hangsúlyozta, hogy a 2022-es parlamenti választáson az egyéni körzetekben egy közös ellenzéki jelölt kell, valamint egy közös ellenzéki lista és egy közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt.
 
Ha a pártelnök nem is, Kunhalmi Ágnes választmányi elnök szóba hozta, hogy a közelmúltban két kerületi szocialista polgármester átigazolt a Demokratikus Koalícióhoz. Elmondása szerint az önkormányzati választásokkor remény költözött a szavazók szívébe, az ellenzéki pártok között is bizalom alakult ki. Ez a bizalom azonban törékeny, amit a polgármesteri átlépések gyengítenek. A DK-ra utalva Kunhalmi közölte: az a párt, amely így akarja növelni saját támogatottságát, akadályozza a kormányváltást.