mszp.hu | Belföld
2023. február 16. 10:04

Tóth Bertalan megszerezte a hiányzó "láncszemet" egy bűncselekménygyanús ügyben

Tóth Bertalan megszerezte a hiányzó "láncszemet" egy bűncselekménygyanús ügyben
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője évekkel ezelőtt sokat foglalkozott a Posta - Takarékszövetkezetek - FHB hármas furcsa, közpénzből támogatott üzleteivel. Ennek egyik részeleme volt az FHB-csoport leplezni próbált állami támogatása, amelynek során az Orbán-kormány konspiratív módon, mintegy 30 milliárd forinttal segítette ki a Fidesz hátországához tartozó tulajdonosokkal rendelkező FHB-csoportot.

"Hónapokig tartó huzavona után végül megszereztem (és feldolgoztam) a kép teljessé tételéhez szükséges hiányzó láncszemet: az állami vagyonért felelős miniszter által a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felé kiadott 48/2012. (XII. 15.) RJGY (részvényesi joggyakorlói) határozatot" - számol be róla Facebook oldalán Tóth Bertalan.

Ha valakinek bármi kételye lett volna, hogy hogyan ejtette foglyul az államot a Fidesz, hogyan használják magáncélokra a közpénzt és a leendő nyugdíjasok pénzét, hogyan okoznak milliárdokban mérhető károkat mindnyájunknak, annak érdemes elolvasnia majd ezt a történetet is.

"A történetben felbukkan majd az államosított magánnyugdíjpénztári vagyon, a Népszabadságot bezáró Heinrich Pecina, a nagy „gázoffshore” ügy idején a nemzeti fejlesztési miniszteri posztot betöltő Németh Lászlóné, és az abban az időben a MET-csoport igazgatósági elnöki tiszte mellett az FHB Nyrt. felügyelőbizottsági elnöki pozícióját is betöltő Lantos Csaba, jelenlegi energiaügyi miniszter" - írja a frakcióvezető.

Pénteken jön az ügy folytatása. 

Kapcsolódó párttagok