mszp.hu | Gazdaság
2023. január 11. 10:40

Tóth Bertalan: Miért kell a kormánynak a Vodafone?

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közérdekű adatigényléssel fordult a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. vezérigazgatójához, hogy megtudja: valójában miért van szüksége a kormánynak a Vodafone-ra.

Tóth Bertalan választ vár arra, hogy miért született olyan döntés egy gazdasági válságba hajló időszakban, amikor emberek milliói nyögik az eszméletlen inflációt; a recesszió küszöbén, a Pegasus lehallgatási botrány árnyékában; amikor még a költségvetést is kénytelenek voltak újraírni, ráadásul rendelettel – hogy éppen most valósítsák meg a rendszerváltás óta legnagyobb volumenű távközlési tranzakciót?

Amennyit a távközlési vállalat üzletrészéért az eddigi hírek szerint kifizet az állam az adófizetők pénzéből jutna:
  • a pedagógusok béremelésére, tokkal-vonóval, vagy
  • 10 százalékos nyugdíjemelésre, vagy
  • a 2008 (!) óta nem emelt családi pótlék megduplázására, vagy
  • a GYED összegének megháromszorozására, vagy
  • a rászorulóknak nyújtott gyógyszertámogatások duplájára emelésére, vagy
  • családonként 3,5 millió forintos vissza nem térítendő energetikai korszerűsítési támogatásra 100 ezer lakás számára.

Miért nem az emberekre költ az állam? És valójában mire kell az Orbán-kormánynak az új játékszere - teszi fel kérdéseit Tóth Bertalan.