mszp.hu | Gazdaság
2023. január 23. 18:26

Tóth Bertalan: Miért támogatja a veszteséges MVM a Fradit?

Tóth Bertalan: Miért támogatja a veszteséges MVM a Fradit?
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője írásbeli kérdést intézett Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez, hogy kiderüljön: kik, miért, és minek alapján döntöttek úgy, hogy a – minden valószínűség szerint veszteséges – MVM milliárdokkal támogassa a Fradit?
Az MVM napokkal ezelőtt nyilvánosságra hozott támogatási listáján az szerepel, hogy az állami energiacég évi 1 milliárd forintot, és még ezen felül 6,6 millió eurót fizet ki a Ferencvárosi Torna Club részére egy négy évre szóló támogatási szerződés keretében - hívja fel rá a figylmet Tóth Bertalan.
 
A frakcióvezető emlékeztet a szerződést tavaly decemberben kötötték, a magyar családokat sújtó energiaválság kellős közepén, ráadásul úgy, hogy az MVM 2020-ban, 2021-ben és 2022 első felében is veszteséget produkált.
 
A Magyar Szocialista Párt sorra nyújtja be javaslatait arról, hogy a kormány hogyan segíthetne megélni a magyar családoknak a rettenetes élelmiszer-árnövekedés és az energiaválság közepette.
 
Közben az Orbán-kormány folyamatosan herdálja, égeti a közpénzt, a javaslatainkról pedig mintha nem is hallott volna. Rendben van ez így? Mi ebből az MVM haszna - teszi fel kérdéseit Tóth Bertalan.

Kapcsolódó párttagok