mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Európai Unió Pénzügy
2020. december 07. 13:40

Tóth Bertalan: mikor kezdenek el bocsánatot kérni?

Tóth Bertalan: mikor kezdenek el bocsánatot kérni?
Mikor kezdenek el bocsánatot kérni? Mert hogy lenne miért, és lenne kitől! – jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és parlamenti frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt, a kormány járványügyi semmittevését ostorozva, és az MSZP javaslatainak elfogadását szorgalmazva.

A kormánypárti képviselők és a kabinet tagjai kezdhetnék a Deutsch Tamás gestapózásáért való bocsánatkéréssel, folytathatnák a Demeter Szilárd gázkamrázós nácizása miattival, „mert ezekből egyértelműen látszik (…), hogy önök nem tisztelik a demokráciát, az európai értékeket és a jogállamiságot sem” – jelentette ki.

Bocsánatot kellene kérniük a belengetett uniós vétóért is, „amellyel a magyar gazdaság fejlődése és a magyar emberek érdekei ellen dolgoznak”, és „egyszerűen nem hajlandók elviselni azt, hogy az európai uniós pénzeket tovább nem lophatják el”.

„Azt pedig már meg sem akartam említeni, hogy a Fidesz álkeresztény erkölcse néhány napja egy brüsszeli szexorgia helyszínén lógott az ereszcsatornán, droggal teli (…) hátizsákkal. Nem hallottunk önöktől bocsánatkérést ezért a szégyenért sem, merthogy szégyenkezünk” - mondta a frakcióvezető.

Kijelentette: a Fidesz-rezsim tíz éve „dolgozik egy hazugságon és képmutatáson alapuló embertelen, álkeresztény, önkényuralmi rendszer kiépítésén”. Mára „teljes mértékben elveszítette realitásérzékét”, szembekerült egész Európával és elfelejtette, hogy a dolga a felelős kormányzás lenne. Nyilvánvalóvá vált: „a Fidesz-rezsim mindenben mást csinál, mint amit mond!”

A kormánynak ideje lenne bocsánatot kérnie azért is, amit a járvány idején nem tett és tesz, mert cserbenhagyták a magyar embereket.

„Azt mondták, senkit nem hagynak az út szélén, miközben 150 ezer állástalan semmilyen ellátást nem kap, (…) a munkanélküliséget egyszerűen nem kezelik! Azt mondják, a magyaroknak még sosem volt ilyen jó, és közben padlón az egészségügy, hanyatlik az oktatás és milliók nélkülöznek! Képesek voltak 140 milliárd forintot sportra elkölteni válságkezelés címén, miközben az egészségügyi terület 50 milliárdot kapott, még az egyházaknak is jutott 103 milliárd forint” – sorolta, hozzátéve: „És ne jöjjenek a több százmilliárdos lélegeztetőgép-beszerzéssel, hiszen ez az önök korrupciós rendszerének egyik mintapéldája!”

A képviselő „mellébeszélésnek” nevezte a fideszes elit lopásait védő vétóról való magyarázkodást, meg hogy a Fidesz szerint az EU-n kívül jobb lenne védekezni: „Önök is tudják, hogy nem az EU akadályozza a tömeges oltásokat és a kontaktkutatásokat, a tömeges teszteléseket, hanem a Fidesz-kormány! Nem az EU gátolja a munkahelyi fertőzéseket megállító 100%-os táppénz bevezetését, hanem Önök, a Fidesz-kormány!”

Kiemelte: az oltási listára való feliratkozás nem véd meg senkit, a sorosozás meg a migránsozás meg „pláne nem”.

„Vegyék észre, hogy cselekedni kell, cselekedni kell most! (…) Ahhoz, hogy karácsonykor ne gyászoljunk, most kellene megvédeni az embereket! Legyen tömeges és ingyenes szűrés, érdemi kontaktkutatás! Legyen 100% táppénz a megfertőzötteknek! Adjanak érdemi segítséget a megélhetéshez a családoknak, az időseknek, a vállalkozásoknak, a munkanélkülieknek! – sorolta az MSZP követeléseit.

Megismételte: minden késlekedéssel töltött percért, minden elhalasztott intézkedésért és blöffért a Fideszt és Orbán Viktort terheli a felelősség.

„Felelős kormányzást vár el Magyarország és Európa is!” – jelentette ki.

Kapcsolódó párttagok