mszp.hu | Belföld
2019. október 14. 13:35

Tóth Bertalan: Működött a stratégia

Az önkormányzati választás eredménye azt mutatja, hogy működött a stratégia, amit az MSZP kitűzött maga elé: létrehozni azt az ellenzéki szövetséget, amivel minél több helyen le lehet váltani a Fidesz helytartóit – mondta Tóth Bertalan a választási eredményeket látva.
S mivel a stratégia igazolást nyert, tovább kell menni ezen az úton. Az ellenzéki szövetség azt is célul tűzte ki, hogy a szabad városokban, szabad kerületekben szolidáris és zöld politikát folytat, visszaadja az embereknek az önkormányzás jogát és bevonja őket a politikába – mondta az MSZP elnöke. 
 
Budapest, annak 14 kerülete, 10 megyei jogú város és számos kisebb település szabadult fel a Fidesz kiskirályainak uralma alól. 
 
„Van esély a továbblépésre. Tettünk most egy nagy lépést; van esély a változásra. A szabad városokon keresztül vezet az út a szabad Magyarországhoz. Én ezért fogok dolgozni, az MSZP ezért fog küzdeni” – jelentette ki.
 
Az önkormányzati választáson elért „sok-sok ellenzéki győzelem” esélyt ad arra is, hogy az önkormányzatokon keresztül meg lehessen teremteni azt a szabad sajtót, amivel le lehet bontani a Fidesz által épített falat a választók és az ellenzéki pártok között.
 
Tóth hozzátette: büszke az MSZP jelöltjeire, gratulál a győzteseknek és azoknak is, akik „éppen hajszálnyira nem tudtak most nyerni”, hiszen rengeteget dolgoztak az elmúlt hónapokban, és méltóképpen fogják viselni a baloldaliságot, az MSZP politikáját és a közösen megalkotott helyi programokat.
 
Köszönetét fejezte ki a választóknak, akiké a legfontosabb szerep volt: akik elmentek, támogatták a jelölteket és a programokat. „A továbbiakban is számítunk rájuk” – erősítette meg. 

Kapcsolódó párttagok