mszp.hu | Belföld
2021. október 01. 14:54

Nem látom esélyét Karácsony visszalépésének

Nem látom esélyét Karácsony visszalépésének
„Én nem látom ennek az esélyét” – jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, a Spirit FM műsorában pénteken arra a kérdésre, vajon elfogadná-e, hogy Karácsony Gergely visszalépjen Márki-Zay Péter javára.

Mint mondta, bízik benne, hogy a két politikus pénteki tárgyalásán „lesz egy nagyon jó kompromisszum, ami a mostani ellenzéki szövetségnek és Magyarországnak is jó lesz.” 

„Nagyon jó páros” – tette hozzá a két politikusra utalva.

Az előválasztás eredményéről azt mondta: nagyon büszke és örül az eredménynek, hiszen az MSZP-Párbeszéd szövetség 25 helyen indíthat jelöltet a választók akaratából, az LMP eddig, mellyel szövetségük együtt támogatja Karácsonyt, további 5 helyen.

„Így már lehet azt mondani, hogy 30 helyen indít /jelöltet/ ez az együttműködés” – mondta.

„Mi mindent beleteszünk annak érdekében, hogy közösen együtt leváltsuk a Fideszt” – hangsúlyozta, óriási sikernek nevezve az előválasztást, melynek lényege az volt, hogy megmozgassák az ellenzéki szavazókat a Fidesz kihívóinak kiválasztása érdekében.

„Óriási munka van az MSZP-s aktivisták részéről, hogy ez így sikerült” – mondta, hozzátéve: „de ez ezt mi nagyon szívesen tettük”.

Kérdésre örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron Márton Rolandnak sikerült legyőznie Földiné Rácz Juditot, a DK-s „offshore-os hölgyet”. Közölte: más eredményre számított Tatabányán, Csepelen és Veszprémben, ahol Gurmai Zitát, Komjáthi Imrét és Mesterházy Attilát legyőzték. Hozzátette: továbbra is számít Gurmai és Komjáthi munkájára, mert Gurmai „elképesztő munkát fektetett be” a kampányába, Komjáthi pedig „a MSZP szíve, lelke, a baloldal leghitelesebb képviselője”. „Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Szabó Szabolcs, most már többedszerre, megverje a Fidesz jelöltjét” – szögezte le. Mesterházyról azt mondta: ő is sokat tett a győzelemért, és NATO- és külpolitikában szerzett tapasztalataival „tudja segíteni majd a majdani kormány munkáját”.

Kérdésre Korózs Lajos Heves megyei győzelméről azt mondta: vele kapcsolatban a kormánypropaganda kreált korábban kampányt, a választók azonban szerinte értékelték, amit a nyugdíjasokért tesz, amint a szociális jogokért küzd, és amit képvisel.

Kérdésre Tóth Csaba ügyében azt mondta, visszalépésével „ő meghozta ezt a személyes döntést, mi ezt tudomásul vettük; én most is azt tudom mondani, ha bárkinek bármi olyan bizonyítéka van, vagy konkrét ismerete, tegye meg a szükséges lépéseket.”

„Számomra a vádaskodás (...) nem fér bele a jogállami keretekbe” – szögezte le ismét.

Kapcsolódó párttagok