mszp.hu | Belföld, Gazdaság, Külföld
2022. március 04. 15:25

Tóth Bertalan: Orbán hazudik

Tóth Bertalan: Orbán hazudik
Orbán hazudik. Nincs rá jobb szó. Évek óta erre használja a „közszolgálati” médiát. Politikai ellenfeleit vádolja olyasmivel, amit ő maga csinál.

Most éppen békéről beszél, miközben 12 éve mindenkivel háborúzik! Ostorozza az Európai Uniót és a NATO-t, miközben Putyin érdekeit védi. Még most is inkább üzletelni akar egy háborús agresszorral Paks 2 kapcsán, miközben Putyin csapatai egy atomerőművet bombáznak.

Néhány napja még azt mondta: csak a NATO véd meg minket. Ma azt mondta: téved, aki szerint a NATO megvéd minket. Hazudozás, összevissza beszéd, képmutatás, aljasság – ezt tudja Orbán.

A magyar emberek azonban békét és biztonságot akarnak! De béke és biztonság akkor lehet, ha Putyin csatlósai, "barátai" – köztük a mini diktátor Orbán – eltűnnek a hatalomból, Európa pedig nem barátkozik, nem engedékeny, hanem erőteljesen fellép az agresszióval és mindenfajta jogsértéssel szemben.

Ma Magyarországnak olyan miniszterelnöke van, aki elárulta szövetségeseit, és lépésről lépésre segítette Putyin terjeszkedését. (Hogy is volt az a mondás Putyin elszabadult pincsijeiről?)

Ki kell mondanunk: Orbán Viktornak konkrét felelőssége van abban, hogy a jelenlegi helyzet idáig fajult!

 • Orbán akadályozta meg tavaly decemberben Ukrajna csatlakozását a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központjához, gyengítve ezzel keleti szomszédunk védekezési képességét.
   
 • 2014-ben az EU eltiltotta a tagállamokat attól, hogy részt vegyenek orosz fegyverszállításban, ennek ellenére Orbán 2019-ben engedélyezte, hogy orosz fegyvereket reptessenek át a magyar légtér felett! Az oroszoknak igent mondott, de a NATO-nak most megtiltotta a hasonló szállítást!
   
 • Orbán volt az is, aki egy szélsőjobbos frakció alapításával akarta szétverni és meggyengíteni az Európai Uniót.
   
 • Szijjártó Péter két hónapja Barátságért kitüntetést vett át attól az országtól, amely most civilek otthonait bombázza.
   
 • Orbán Viktor még egy hónapja is Putyinnál járt, akinek a fiókjában akkor már készen álltak a mostani háború tervei.

A helyzet az, hogy Magyarország a muszkavezető Orbán vezetésével sohasem lesz biztonságban.

A magyar emberek számára csak egy olyan új kormány őrizheti meg a békét, melynek tagjait és vezetőjét tisztelik, és nem árulóként kezelik a szövetségeseink. Április 3-án a folyamatos orbáni háborúzás és a kiszámítható béke között kell választanunk.

Mi a béke oldalán állunk, egységben, Magyarországért!

Kapcsolódó párttagok