mszp.hu | Gazdaság
2023. január 31. 15:11

Tóth Bertalan: Sunnyog és hazudozik a kormányzat a Vodafone-vásárlásról!

Tóth Bertalan: Sunnyog és hazudozik a kormányzat a Vodafone-vásárlásról!
A fideszes propaganda büszkén hirdeti, hogy Orbánék remek üzletet kötöttek a Vodafone megvásárlásáról, mégsem hajlandóak bemutatni, hogy pontosan hogyan és milyen megfontolásból költenek többszázmilliárd adófizetői pénzt erre. Sunnyognak.
"Döntés-előkészítő jellege miatt" megtagadta a Vodafone megvásárlásáról szóló szerződés kiadását részemre az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. Szerintük döntés-előkészítő iratnak számít, amit január 8-án már aláírtak... Nyilvánvalóan hazudnak és sunnyognak" - számol be róla Facebook oldalán Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

Elutasították a frakcióvezető közérdekű adatigénylését, amivel szerette volna megtudni, valójában miért van szüksége a kormánynak a Vodafone-ra. 

"Orbánék hazudoznak és sunnyognak, amikor be kellene mutatni, hogy pontosan hogyan, mennyiért és milyen megfontolás alapján költöttek többszázmilliárd forintot az adófizetői pénzekből" - írja Tóth Bertalan.

A távközlési vállalat üzletrészéért kifizetett összegből jutna:

  • a pedagógusok béremelésére,
  • 10 százalékos nyugdíjemelésre,
  • a 2008 óta változatlan összegű családi pótlék megduplázására,
  • a GYED összegének megháromszorozására, a rászorulók gyógyszertámogatásának duplájára emelésére,
  • vagy családonként 3,5 milliós vissza nem térítendő energetikai korszerűsítési támogatás 100 ezer lakás számára.

"Természetesen ennyivel nem ússzák meg, adatigénylési pert indítok. Találkozunk a bíróságon" - zárja sorait Tóth Bertalan.

 

 

 

 
 

Kapcsolódó párttagok