mszp.hu | Belföld
2024. április 05. 09:25

Tovább a repülő forintok nyomában - Még mindig nem tudni, hova könyvelték a milliós szalámis szendvicseket

Tovább a repülő forintok nyomában - Még mindig nem tudni, hova könyvelték a milliós szalámis szendvicseket
„Szijjártó Péter öt és fél millió forintos szalámis szendvicseinek költségvetési forrása eltűnt, mint Damon Hill. A Honvédelmi Minisztériumban a szalámis szendvicsek költségvetési forrása olyan, mint Columbo felesége, mindenki hallott róla, csak épp senki nem látta” – kezdte cinikusan pénteki sajtótájékoztatóját Komjáthi Imre,az MSZP országgyűlési képviselője, a párt társelnöke. Komjáthi Imre azért tartott a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt sajtótájékoztatót, mert a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kairói repülőútján elfogyasztott 5,5 millió forintos étkezéssel kapcsolatban továbbra sem kapott érdemi válaszokat.
Az MSZP országgyűlési képviselője emlékeztetett, Szijjártó Péter egy televíziós műsorban úgy nyilatkozott a kairói repülőútján elfogyasztott öt és fél millió forintos vacsoráról -amely állítása szerint szalámis szendvicsekben szokott kimerülni -, hogy „nem tudom, mit hova könyvelnek el”. Komjáthi Imre azonban ezt nem fogadja el válaszként, ezért a Honvédelmi Minisztériumnak is feltette kérdéseit.Ha valóban szalámis szendvicseket fogyasztottak ezen az úton, akkor hogyan kerülhetett ez több millió forintjába az adófizetőknek. A szocialista politikus arról is érdeklődött, a minisztérium tervez-e vizsgálatot folytatni az ügyben.
A Honvédelmi Minisztérium válasza azonban egy mondatban kimerült, melyben azt közölte, hogy a kérdéses üggyel kapcsolatban a tárca nem adatkezelő. 
 
Komjáthi Imre szerint elfogadhatatlan, hogy az adófizetői forintok elköltéséről ilyen cinikusan nyilatkozik a Honvédelmi Minisztérium. Éppen ezért nem adja fel, az elkövetkező napokban minden minisztériumtól megfogja kérdezni, hova könyvelték el Szijjártó Péterék vacsoráját és az adatvédelmi hatóság elnökét,  Péterfalvi Attilát is meg fogja keresni az üggyel kapcsolatban, hogy ki az adatkezelő az esettel kapcsolatban.
 
„Várjuk a válaszokat, számoljanak el a pénzünkkel!” – zárta sajtótájékoztatóját Komjáthi Imre.

Kapcsolódó párttagok