mszp.hu | Belföld
2021. január 15. 11:22

Tovább bővül a lebukott korrupt fideszes politikusok névsora

Tovább bővül a lebukott korrupt fideszes politikusok névsora
A Fidesz újabb „bátor” embere kerülhet rács mögé ugyanis sajtóinformációk szerint az ügyészség 6,6 millió forint vagyonelkobzás, 6 év börtön és 5 millió forint összegű pénzbüntetés kiszabását javasolja a jelenleg is országgyűlési képviselő Boldog István esetében. A fideszes politikust vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel is gyanúsítják.

Egyre bővül a lebukott korrupt fideszesek névsora, Mengyi Roland egykori országgyűlési képviselő már börtönben ül, Nagy János korábbi helyettes államtitkárral szemben hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A jelenleg is aktívak közül pedig Simonka György a vádlottak padján ül legalább 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és vesztegetés gyanúja miatt, Kovács Sándor ellen pedig költségvetési csalás elkövetesének gyanúja miatt nyomoznak.

Miniszterelnök úr, mikor lesz képes végre elengedni, már a nyomozó hatóságok szerint is korrupt fideszes parlamenti képviselők kezét? Tényleg bármit képes elnézni a párttársainak a szavazataikért cserébe?

Ezek az ügyek mutatják be a Fidesz valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól.

Az MSZP szociáldemokrata pártként elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a kormányváltó szövetség többi tagjával közösen a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociálisan érzékeny és igazságos, egyben környezet– és klímatudatos Magyarországot hozzon létre.

 

MSZP