mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 03. 11:06

Tovább bővül az esküszegők klubja: Szijjártó után Pintér is megüzente, hogy nem érdekli a szakszervezeti érdekérvényesítés

Tovább bővül az esküszegők klubja: Szijjártó után Pintér is megüzente, hogy nem érdekli a szakszervezeti érdekérvényesítés
Az Orbán-kormány 10 év alatt nem volt hajlandó megemelni az önkormányzatokban dolgozó köztisztviselők bérét, aminek a következményeként a mára megalázóan alacsony fizetések miatt munkaerőhiánnyal küzdenek az önkormányzatokban, a dolgozók leterheltsége pedig folyamatosan növekszik.

Az elmúlt időszakban azonban a nehéz körülmények ellenére is az önkormányzati dolgozók sokszor a kormány feladatait is átvállalva, tisztességgel helytállnak a koronavírus elleni védekezésben. A Fidesz ennek ellenére mégis tovább rontja a helyzetüket, mivel az önkormányzatok kivéreztetésével a köztisztviselők megélhetését, állását is veszélybe sodorja.

Pintér Sándor pedig kollégáját Szijjártó Pétert követve szintén megüzente, hogy semmire sem tarja a „szakszervezetesdi” érdekérvényesítést és nem hajlandó tárgyalni az érdekvédőkkel. Ezzel a lépéssel a belügyminiszter is olyan útra lépett, amellyel megszegi az esküjét.

Pintér Sándornak egy dologban azonban igaza van, járványhelyzetben nincs helye a feszültség fokozásának, éppen csak az a probléma, hogy a szakszervezeteket elnyomó és az önkormányzatokat kivéreztető fideszes politika kelti szándékosan a feszültséget. Az MSZP elvárja a minisztertől, hogy végre tegyen is valamit a nyugalom megteremtése érdekében, és kezdje meg a tárgyalásokat a szakszervezetekkel!

Az MSZP szerint az önkormányzatokat és a dolgozókat minden lehetséges módon támogatni kell, ezért egyetértünk a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével. Általános bérrendezésre, kiszámíthatóságon és tisztességes fizetéseken alapuló köztisztviselői életpályamodell bevezetésére van szükség!

Az MSZP baloldali pártként a magyar munkavállalók szövetségese, kiállunk az önkormányzati dolgozók mellett és támogatjuk az érdekvédelmi harcukat a Parlament falain belül és azon kívül is.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok