Belföld | bedőlt devizahitelesek Ócsa
2013. május 21. 12:53

Tovább folyik a kormány ócsai melléfogása

Az eredetileg a devizahiteles családoknak épített ócsai lakópark az Orbán-kormány egyik legnagyobb bukása, egy kapitális beégés, totális melléfogás.

Nem elég, hogy a tervezetthez képest jóval később készültek el a házak, nem elég, hogy csillagászati árakon építkeztek, nem elég, hogy a rászorulóknak csupán a töredékének nyújthat új otthont, most újabb kínos tényre derült fény.

A lakópark üresen álló házait kénytelen a fenntartó őriztetni, ami havi ötmillió forintba kerül. Az összeget jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, május végétől pedig a Nemzeti Eszközkezelő állja.

Az ócsai szociális gettó nemcsak az Orbán-kormány hozzá nem értését és szakmai alkalmatlanságát példázza fényesen, nem elég, hogy óriási összegeket (eddig 6 milliárd forintot) emészt fel, de a valódi problémára sem nyújt megoldást.

Ebből a pénzből 1200 összkomfortos lakótelepi lakást vásárolhattak volna, a havi őrzés költségéből pedig minden hónapban további egyet. Orbán Viktor azonban ahelyett, hogy minden hónapban otthont adna egy bajba jutott devizahiteles családnak, inkább tovább szórja az állami pénzeket.

A devizahitelesek lakáshoz juttatására nem kirakatmegoldások, nem mesterségesen kiépített, megalázó szociális gettók, hanem az MSZP által javasolt szociális bérlakásprogram a megoldás.

Követeljük a kormánytól, hogy az értelmetlen ócsai pénzelnyelő helyett mielőbb indítsa el a bérlakásprogramot!  

Korózs Lajos
elnökségi tag