mszp.hu | Belföld | gimnázium Kecskemét Klik
2016. január 08. 14:58

Tovább folytatódik a Bányai gimnázium kálváriája

Tovább folytatódik a Bányai gimnázium kálváriája
Tovább folytatódik a Bányai gimnázium kálváriája, most már a Klebelsberg Intézményfenntartó Központon és Balog Zoltánon, az emberi erőforrások miniszterén múlik a rangos kecskeméti intézmény és tanulóinak jövője.
Király József szocialista frakcióvezető egy korábbi esetre is felhívta a figyelmet pénteki sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a Tóth László Általános Iskolában sem megnyugtató a helyzet az igazgatói posztot illetően, hiszen nincs, csak ideiglenes vezetője az intézménynek.
 
Ezt követően a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) kecskeméti vezetőjével kapcsolatosan világított rá egy 2012-es ügyre, amely még Szegeden bontakozott ki. A Délmagyar (http://www.origo.hu/itthon/20120510-belebukott-a-szakdolgozatbotranyba-a-szegedi-dekan.html) tényfeltáró munkásságának köszönhetően ugyanis kiderült, hogy Györgyiné Koncz Judit szakdolgozatbotrányba bukott bele, ezért volt kénytelen távozni a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola dékáni székéből.
Király József hangsúlyozta, hogy az MSZP országgyűlési frakciója már fogalmazza azt a levelet, amelyben kérik Balog Zoltán minisztert, hogy vizsgálja ki az ügyet, s amennyiben bebizonyosodnak a cikkben leírtak, akkor mentsék fel azonnali hatállyal a KLIK kecskeméti vezetőjét. Mivel a Bányai Júlia Gimnázium igazgatói posztjára Györgyiné Koncz Judit tesz javaslatot, mielőtt Balog Zoltán miniszter kinevezné, ezért is fontos a fentiek pontos ismerete és az igazság minden részletének a megismerése.
 
A városatya továbbá arra szólította fel ismét az igazgatói posztért induló, s a fideszes többségű közgyűlés politikai támogatását élvező Szilágyi Piroska Tündét, hogy vonja vissza pályázatát. Tegye ezt azért, mert a szülők és diákok egyértelműen a szakmailag alkalmas és elismert Lukács Lajos mellett állnak ki, akinek vezetésével a megye legjobb középiskolájává nőtte ki magát a Bányai gimnázium. Mint elmondta, az már csak ráadás, hogy az ötéves intézményvezetői ciklust ki sem tudja tölteni Szilágyi Piroska Tünde a nyugdíjaztatása miatt, ami szerinte jogi kérdéseket is felvet az ügyben.
 
Király József a sajtótájékoztatón arra kérte nyilvánosan dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselőt és egyben a kecskeméti Fidesz vezetőjét, hogy teremtsen rendet, s járjon közben a város legrangosabb iskolájának megmentése érdekében Balog Zoltán miniszternél, mert már így is elég nagy kárt okoztak helyi párttársai, illetve Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, mikor vélt, korábbi kicsinyes sérelmeiken nem tudtak felülemelkedni.
 
Végezetül, de nem utolsó sorban az MSZP frakcióvezetője a szülőkhöz szólt. Tudomása szerint az egyik városházi dolgozó – akinek gyereke szintén a Bányaiba jár - folyamatosan nyomást gyakorol a többi szülőre, akik így megfélemlítve érzik magukat. Király József kiemelte, hogy személyesen vállalja, hogy eljárást indít a fenti személy ellen, amennyiben bebizonyosodnak a vádak. Ezért arra kér mindenkit, hogy bátran álljanak ki az igazságuk mellett, s keressék meg, ha hasonlót tapasztaltak.

Kapcsolódó párttagok