mszp.hu | Belföld
2020. január 21. 12:54

Tovább nyerészkedik a Fidesz a fogyasztókon: már a háztartások 11 százaléka nem tud időben fizetni

Tovább nyerészkedik a Fidesz a fogyasztókon: már a háztartások 11 százaléka nem tud időben fizetni
Az Eurostat felmérése szerint 2018-ban a magyar háztartások több mint 11 százaléka nem tudta időben befizetni a rezsiszámláit. Ezzel a számmal az Európai Unióban a sereghajtók közé kerültünk, és a visegrádi országok között is hazánk van a legrosszabb helyzetben.

Ennek nem kellene így lennie! Nem okozna ennyi családnak ekkora nehézséget a számlák befizetése, ha a Fidesz nem szavazta volna le tizenegy alakalommal is az energiaárak igazságos csökkentésére vonatkozó javaslatunkat, amely az átlagfogyasztás mértékéig 32 %-kal csökkentené a földgázszolgáltatás, és 10-10 %-kal csökkentené az áram- és távhőszolgáltatás lakossági árát.

Van lehetőség az árcsökkentésre, hiszen az Orbán-kormány évek óta drágábban adja a lakossági gázt, a villanyt és a távhőt, mint amennyibe az kerül. A földgáz ára 2014 óta a felére csökkent, és a kőolajat is 50-60 százalékkal olcsóbban lehet beszerezni. A magyar emberek mégis hat éve ugyanazt a drága tarifát fizetik, s így az energetikai cégek profitja dagad. Számszerűen kimutatható, hogy hogyan nyerészkedik a Fidesz a fogyasztókon.

A lenyúlt pénzt vissza kell adni a magyar családoknak, ezért újból benyújtjuk a javaslatunkat az Országgyűlésben.

MSZP

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21