További megszorítások jöhetnek

A Matolcsy-csomagok után jöhetnek a Varga-csomagok. Ha Magyarország szeretne kikerülni az ellene folyó túlzottdeficit-eljárás alól, és tartani szeretné a három százalék alatti hiányt, akkor – a GKI előrejelzése szerint – újabb megszorításokra lesz szükség a költségvetésben.

Mindez egy olyan pillanatban fogja érni a gazdaságot, amikor a belső piac zsugorodik, a lakosság terhei nem csökkennek, a beruházók menekülnek, az ipari termelés és az építőipar katasztrofális mélyrepülésben van.

A GKI szerint a megszorítások elsősorban a bankszektorra és az üzleti életre terjedhetnek ki. Ezzel egyfelől tovább lehetetlenítik a kis- és középvállalkozásokat, hiszen a hitelezés már most is haldoklik, másfelől a terheket végül úgy is a lakosság fogja viselni.

A Fidesz megszorítást megszorításra halmoz, képtelen növekedő pályára állítani a gazdaságot, az állami pénzeket valódi fejlesztések helyett álságos kommunikációra, sikerpropagandára és saját klientúrájának megtömésére költi.  

Orbán Viktornak végre be kellene látnia, nem csak Matolcsy Györgyöt, de egész kormányát és persze saját magát kell félretennie, hogy kezdetét vehesse a valódi gazdaságpolitikai fordulat, mely nem a tehetőseket, hanem a rászorultakat támogatja, nem megszorít, hanem ösztönöz.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő