2011. november 15. 12:55

További ”sikereket” – egy másik beosztásban!

Ha az Orbán-kormány és Matolcsy György az eddigi teljesítményét sikerként értékeli, akkor az MSZP további ”sikereket” kíván neki – egy másik beosztásban.

Az Orbán-kormány naponta ér el újabb ”sikereket”: lopott pénzből tartja a hiánycélt és csökkenti az államadósságot, ortodox harcmodorral távol tartja az európai és világpiaci befektetőket Magyarországtól, és tragikomikus tőzsdei akciókkal növeli befolyását az állami nagyvállalatokban.

Csak az országban élő emberek nem érzik a diadal ízét: ők momentán a bóvli besorolás, a lassan 320 forintos euró, az elszabaduló üzemanyagárak, vagy épp az épp csak felvázolt, de máris beszakadt jövő évi költségvetés következményeivel vannak elfoglalva.

Az idősek a nyugdíjukat féltik (miből fizeti majd az állam, ha a pénzpiacon nem jut forráshoz?), a tanulók a tanulmányaik finanszírozása miatt aggódnak (a tandíj bevezetése, az iskolabezárások, a tankötelezettségi korhatár leszállítása csak a pénzbehajtásról szól!), a pályakezdők, munkanélküliek pedig joggal kérdezik: hol a beígért munkahelyük? Miből fizetik majd a zuhanó forint miatt bedőlő hitelt? Miből fizetik a válságadók és az egekbe szökő üzemanyagárak miatt brutálisan dráguló rezsit és élelmiszert?

Ha az Orbán-kormány és Matolcsy György mindezt sikerként értékeli, az MSZP további ”sikereket” kíván neki – egy másik, még véletlenül sem kormányzati beosztásban!

Tukacs István,
országgyűlési képviselő