Gazdaság | dohányboltok trafikmutyi közlemény
2013. november 26. 13:27

Trafikmutyi: a függőség boltjai

Az Orbán-kormány kialakította a „Nemzeti Függőség Boltjait”: az eredetileg a dohányzás visszaszorítására létrehozott nemzeti dohányboltok ma már alkoholt és szerencsejáték fogadást, lóversenyezést is elérhetővé tesznek. Így nemcsak a dohánybevételek és az italok, de a fogadások bevétele is a fideszes rokonok, haverok kasszáját gyarapítja.

Az MSZP kezdettől fogva tiltakozott a trafikmutyi ellen. A dohánypiac újrafelosztása, a negyvenezer család kisemmizése, most pedig hogy megjelentek már az első lóversenyfogadások a trafikokban ellentétes az MSZP értékrendjével.

A korábban a szenvedélybetegség elleni küzdelmet a zászlajára tűző kormánykezdeményezés, mára teljesen átalakult. Hol vannak az eredeti célok? Ma már senki nem foglalkozik vele!

Az MSZP ezért kormányra kerülése után visszavonja a trafiktörvényt, és átfogó vizsgálatot indít a fideszes korrupció felderítésére. Megszünteti a Nemzeti Függőség Boltjait, és visszaadja a kis- és középvállalkozásoknak a megélhetés és a megerősödés lehetőségét!

Tóth Csaba,
országgyűlési képviselő
az MSZP kkv kabinet vezetője