Pécsi STOP | Belföld | trafikmutyi Hoppál Péter Pécs
2013. május 15. 16:41

Trafikmutyi: a haverok nyernek, Hoppál hallgat

Újabb pécsi szálak bomlottak ki a trafikmutyival kapcsolatban: Csizi Péter fideszes politikus egy régi barátja is több koncessziót nyert, ezzel gyarapítva a jobboldali kötődésű újdonsült dohányárusok sorát.

Tóth Bertalan, az MSZP pécsi közgyűlési frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót a párt székházában szerda délután. Mint mondta: vannak emberek, akik öt trafik koncessziót is nyertek, és családok, amelyek tízet.

Egyre több jel és felderített kapcsolat utal arra, hogy nem csak Szekszárdon, de Pécsett is szervezett módon keltek el a trafikok. Tóth emlékeztetet rá: Szekszárdon hangfelvétel bizonyítja, hogy jobboldali kapcsolatok voltak a döntők a pályázaton.
Sok jelzést kapnak a szocialisták Pécsett is. Schneider János volt fideszes képviselő karosszériaműhelyének vezetője és Tunyoghy Szabolcs, városi cégekkel kapcsolatban álló ügyvéd rokona, Bolygó Attila is lebukott, utóbbi ráadásul külföldön van.

Szócska Miklós fideszes államtitkár tanácsadója: egy pécsi professzor lánya, Battyáni Dóra is öt trafikot nyert, a hölgy egyébként szív- és érkatéterek forgalmazásával foglalkozik. Czéh-Tóth Márk is több trafik koncessziót nyert, ő egyébként egy főleg útépítéssel foglalkozó cég vezetője.

Szakács Péter építészmérnök, műszaki vállalkozása van, ő sem árusított még cigarettát, de kiderült róla az is, hogy a mai napig szoros barátságban van Csizi Péter fideszes alpolgármesterrel és parlamenti képviselővel, nyolc évig osztálytársak voltak - mondta a sajtótájékoztatón a baloldali politikus. Tóth Bertalan szerint nehéz elképzelni, hogy a dohányárusításnál korábbi tapasztalatait tudja felhasználni.

A feltárt információk alapján nehéz nem feltételezni, hogy Pécsett is szervezett elosztás folyt, tanácsadók, haverok, rokonok javára, míg családok százai mennek közben tönkre. - Nehéz lesz elszámolnia a Fidesznek azzal is helyben, hogy nem a pécsiek nyertek, megint - így Tóth. - Szerencse, hogy a FEEK dékánjának felesége is munkához jut GYES-ről visszatérve, ráadásul mindjárt öt trafikban.

Ezek alapján kérdezem Hoppál Pétert, hogy továbbra is kitart a mellett, hogy Pécsett nincs trafikmutyi - így Tóth Bertalan. - Jó kérdés, hogy Hoppál Péter miért nem szólal meg, lehet, hogy attól tart: Pécsett is készült egy hangfelvétel.

Pécsett ebben az ügyben is egy polip működik Tóth szerint. Újságírói kérdésre a szocialista politikus hozzátette: ha látnák a pályázatokat, pontosabb információik lehetnének, a sejtések, feltételezések tisztázódhatnának. Ám így csak a sejtés és a feltételezés marad.

Az ügyészséghez eljuttatott bejelentés sorsáról még nincs információja a szocialistáknak. Tóth szerint a hatóság nehéz helyzetben van a napvilágra került hangfelvétel óta.