mszp.hu | Belföld
2024. január 31. 07:30

Trencsényi László is kiáll az MSZP által kezdeményezett közös lista mellett

Trencsényi László is kiáll az MSZP által kezdeményezett közös lista mellett
Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke Trencsényi Lászlóval, a Hálózat a Tanszabadságért alapítójával beszélgetett, aki rendszeresen kiáll a demokrácia mellett, így támogatja a Magyar Szocialista Párt kezdeményezését az ellenzéki pártok közös indulásáért.

Trencsényi László elmondta, már 2011-ben felszólalt az új köznevelési törvénnyel szemben, az ugyanis tönkreteszi a következő nemzedék jövőjét, a pedagógusok jövőképét, így a társadalom egészének kiállására van szükség. Akkor is közös fellépésre volt szükség a kormánnyal szemben, hiszen az sajnos nem tekinthető vitapartnernek, hanem ellenfélként kell kezelni, hívta fel a figyelmet a legfontosabb problémára Trencsényi László.

A magyar közoktatás megváltoztatásához előfeltételek teljesítése szükséges, nem csak egy jobb oktatási vízióra van szükség, hanem szükség van a politikai feltételrendszer megteremtésére is, ebben hatalmas felelőssége van az ellenzéknek, mutatott rá Kunhalmi Ágnes, az idei választások pedig alkalmat adnak a változás elindítására.

Trencsényi László szerint nem lehetnek a közoktatás jövőréről eltérő víziók, egyet kell érteni a szabad iskolaválasztásban, a tankötelezettségben, a szakképzésbe járók általános műveltségében, valamint a tanulók bevonásában a saját iskolai jövőjük kapcsán, hiszen ezek a kérdések mind-mind együtt véve közös nevezőre hozandók.

A neves pedagógus kiemelte, olyan közoktatást vágyik megélni, melyben a 2011-es törvény „hazugságai” eltűnnek, valamint olyan társadalmat szeretne, ahol a demokratikus értékeket valló civil és politikai csoportok megtalálják a párbeszéd azon módját, melynek lényege az együttműködés. 

„2024-ben úgy szeretnék majd azon a júniusi napon televíziót nézni, hogy a demokratikus pártok, akár az önkormányzati, akár az európai parlamenti választásokon társadalmi felelősségüknek megfelelően, együtt jutnak olyan mandátumhoz, amelyikkel az Orbán-maffiát le lehet váltani. Minden porcikámmal, érzelmeimmel és tudatommal támogatom a Magyar Szocialista Párt azon kezdeményezését, hogy a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokon a demokratikus pártok, a demokratikus magyar társadalmat, a szabadságot vágyó pártok együtt, közös listán induljanak, a győzelem esélyével” – zárta gondolatait Trencsényi László.

Kapcsolódó párttagok