mszp.hu | Belföld
2019. május 22. 13:45

Trócsányi egy 400 milliárdos csekkel készül Brüsszelbe

Trócsányi László szerint nincs szükség az Európai Ügyészségre, mert ő és Polt Péter kiválóan megakadályozzák az uniós pénzek ellopását. Most azonban kiderült, hogy a többség nem hiszi el ezt a hazugságot, mivel a magyarok 58 százaléka szerint hazánknak csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez.
Ez nem meglepő, hiszen annyi pénzt lop ki a Fidesz a rendszerből, hogy az már nemcsak itthon, hanem Brüsszelből is látszik. Sem Trócsányi, sem Polt nem tudja megakadályozni a lopásokat, és emiatt Magyarországnak legalább 400 milliárdot kell visszafizetnie az uniónak. 
 
Miniszter Úr! Egy ekkora büntetés után is úgy gondolja, hogy jól végzi a dolgát és nincs szükség az Európai Ügyészségre?
 
Választ azonban nem fogunk kapni, hiszen Trócsányi László minden vita elől megfutamodik, és ezt a 400 milliárdos büntetést sem tudná megmagyarázni.
 
Az MSZP – Párbeszéd szövetség azért akarja, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, mert az Orbán-kormány visszaéléseitől európai szinten kell megvédeni az uniós pénzeket, mivel a magyar hatóságok nem képesek erre a feladatra.
 
MSZP