2011. szeptember 14. 09:22

Tudja már a Fidesz, hogyan szavaztak?

A benzin ára ismét az egekbe szökött jelentős részben az Orbán-kormány dilettantizmusa és felelőtlensége miatt. Lázár János és később Orbán Viktor bejelentését követően a forint ismét zuhan, különösen a dollárral szemben, ami jelentősen kihat az üzemanyagok árára. Természetesen ettől még a kormány egyéb felelőssége is fennáll, hiszen ”a jövedéki adó mértékét csökkenteni csak akarni kell”, ahogy azt Varga Mihály is említette. Ezért tisztelettel ismételten feltennénk a kérdést: milyen arányban döntött a Fidesz-frakció az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentéséről?

Mint azt tudjuk a Fidesz álláspontja a következő az adott kérdésben: "…amint a kormány benyújtja a javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni, amelyben kezdeményezni fogják a gázolaj jövedéki adójának a jelenlegi szinten való tartását." (2009. március 12. Szijjártó Péter) Mindezt megerősítette a nyáron a miniszterelnök magyar hangja, tehát nem elhamarkodott véleményről van szó. Ezzel szemben a Fidesz-kormány egy huncut garassal sem csökkentette az üzemanyagok jövedéki adóját.

Igazán nem szeretnénk tolakodónak látszani, és tényleg csak a magyar nemzet kíváncsiságának kielégítése okán, de igazán, csak ha nem zavarunk, mert semmiképp sem szeretnénk megzavarni a nemzeti együttműködés hatékony üzemelését, tehát amennyiben méltóságtokat nem zavarja, kérnénk a magasságos és nagy tekintélyű fideszes kétharmadtól, hogy tegye közzé, milyen arányban döntött a Fidesz-frakció a gázolaj jövedéki adójának csökkentéséről.

Török Zsolt,
szóvivő