2011. december 22. 13:18

Tudományos körökben tilos, kulturált körökben illetlenség...

Üdvözöljük, hogy Tarlós István végre ugyanazon az állásponton van, amit Horváth Csaba a fővárosi ellenzék vezetője hónapok óta képvisel. Örömteli, hogy a főpolgármester szó szerint elismétli az MSZP szakmai véleményét, javaslatait, azonban legalább annyit illendő lett volna hozzátennie, hogy egyetért Horváth Csaba álláspontjával, aki a város érdekeit nézve egy hónappal ezelőtt nyílt levélben ajánlotta fel Orbán Viktornak és Tarlós Istvánnak, hogy közösen vitassák meg a BKV finanszírozási problémáit és a megoldási javaslatokat.

Szánalmas, több felvonásos kabarénak nevezhetnénk, amit a kormány a BKV-val tesz. Azonban katasztrofális hatásai lesznek annak a hozzáállásnak, ahogyan a csődközeli helyzetet Matolcsy György kezeli. Több millió ember maradhat közlekedési szolgáltatás nélkül, ha továbbra is ezt a cinikus politikát folytatja a fideszes kormány.  

A Fidesz úgy tekint Budapestre, mint ahonnan vég nélküli forrásokat lehet kivonni, ahonnan a fővárosiak vagyonát vég nélkül államosítani lehet. A kormány nemcsak tétlenül nézi, hanem előidézi a BKV és a főváros csődjét, így harmadik lépcsőben elkerülhetetlen az államcsőd. Hiszen a budapestiek egy év alatt 4000 milliárd forint adót fizetnek be, naponta 14-16 milliárd forinttal járulnak hozzá az állami költségvetéshez. E nélkül az országcsőd elkerülhetetlen.

Remélhetőleg Tarlós István beismeri, hogy oktalan a kormányzati politika hű támogatása. Azonban ezt a beismerést Budapest érdekében, már tegnap meg kellett volna tennie, amikor a kórházak ellentételezés és garanciák nélküli állami kézbe adásáról döntött a fideszes városvezetés. Érthetetlen, hogy ebben az ügyben miért nem képviselte a budapestiek érdekeit és miért szemlélte feltett kezekkel, hogy a Semmelweis Terv megvalósításával a budapesti kórházak mintegy kétharmadát be fogják zárni. Ebben a kérdésben a kormány bűnös, és a városvezetés a cinkosa volt.

Az elmúlt másfél évben a budapestiek újabb és újabb hadüzeneteket kaptak a kormányzattól. Ha a főpolgármester valóban Budapest, a budapestiek érdekeiben kíván a jövőben politizálni, akkor még nem késő összefognunk. Karácsonyi ajándékként azt kívánjuk, hogy a budapestieknek tett ígéretét, képviselői esküjét többet ne szegje meg!

a Fővárosi Közgyűlés MSZP frakciója