mszp.hu | Belföld | választmány
2018. február 09. 17:00

Tudósítás az MSZP Választmányáról

Tudósítás az MSZP Választmányáról
Kövessétek tudósításunkat!

***

Percről percre

19:35
Felhatalmazták az MSZP elnökét és a miniszterelnök-jelöltet arra, hogy folytassanak tárgyalásokat a Liberális Párttal való együttműködésről, melynek határideje 2018. február 10. 10 óra.
19:25

Döntést hoztak az MSZP és a Párbeszéd politikai együttműködéséről, nagy többséggel úgy határoztak, hogy támogatják a két párt megállapodását, a közös listát, valamint azt, hogy a Párbeszéd a közös lista 1., 11., 19., 33., 44., 55., 66., 77., 88., 99., 110.  helyeit tölti be.

19:05

Az MSZP Választmánya egyhangú szavazással ajánlja a kongresszus számára, hogy Karácsony Gergelyt miniszterelnök-jelöltté válassza.

17:25

Öt perc felszólalási lehetőséget kapott a Liberális Párt két képviselője. Bősz Anett és Sermer Ádám a liberális gondolat képviselete és a szélesebb együttműködés szükségességéről beszélt.

17:19

Az ülésen felszólaló Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a szociális demokrácia az illiberális demokrácia kritikája. A baloldal egész Európában erre keresi a kiutat. Hangsúlyozta, hogy ez a szövetség több mint egy politikai termék, több mint két párt érdekszövetsége, sokkal inkább egy, a magyar politikában kialakult törésvonalakat újragondoló politika.

Az OLAF vizsgálatot egy új helyzetként értékelte. Papírunk van arról, hogy a miniszterelnök egy maffiahálózat feje – fogalmazott. Álláspontja szerint az ellenzéki oldalon leginkább a hit hiányzik. Minden felmérés azt mutatja, hogy az emberek kormányváltást akarnak, de ha azt a kérdést tesszük fel, hogy elhiszik-e, hogy lesz változás, akkor kiderül, hogy nem hisznek ebben. Akkor válik a program, a baloldali gondolat erővé, ha hitet is tudunk mellé tenni, ha a jelöltek is ezt sugározzák magukból.

17:12

Az első napirendi pont keretében a választási együttműködésről tárgyal a testület. Molnár Gyula elnök az Országos Elnökség által jóváhagyott megállapodás-tervezetet ismertette, melynek lényege, hogy az MSZP és a Párbeszéd együtt indul a választáson, négy egyéni körzetben a Párbeszéd állít jelöltet.

17:05

A választmány az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnökének megválasztotta dr. Ipkovich Györgyöt.