mszp.hu | Belföld | Kalocsa
2015. augusztus 21. 12:49

Tudósítás Kalocsáról az augusztus 20-i rendezvényekről

A demokratikus erők támogatásával bejuttatott képviselők többségével működő Önkormányzatunk szervezésében, gazdag programokkal ünnepeltük augusztus 20-át.

20-án 11.00-kor a város vezetői, a politikai pártok és civil szervezetek képviselői jól szervezett és színvonalas ünnepség keretében helyezték el koszorúikat Szent István szobránál. Dr. Magóné Gyöngyi (A Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója) nem szokványos, politikai zsargonban megfogalmazott beszédet mondott, hanem nagy ívű párhuzamot vont.

A gazdag programok egyikén csütörtök este benépesült a Kalocsát átszelő Vajas csatorna partja. A két híd között és a hidakról a csepergő eső ellenére jelentős számú néző előtt mutatkozott be újból a Kalocsai Gerilla Kertészek közössége. Fáklyával megvilágított csónakokon érkeztek az MSZP-s csapat által épített vízi színpadhoz, ahol korhű jelmezbe öltözve bemutatták az István a király rockopera néhány részletét. Nagyon színpompás esemény volt, emelte az ünnepségsorozat fényét. A vízi színpadot helyi vállalkozó szponzorok támogatásával az MSZP helyi szervezetének 6 fős csapata építette.