2011. május 03. 13:00

Tukacs István hallatta a hangját Kisvárdán

Az MSZP Országos Elnöksége 2011 tavaszán megszervezte a „Hallasd a hangod” választókerületi napokat. Ezek a rendezvények lehetőséget teremtettek arra, hogy az MSZP országgyűlési képviselői beszámoljanak az elmúlt tíz hónapban zajló munkáról és meghallgassák a választókerületben élők gondolatait helyzetükről, térségükről, hogyan és miképpen vélekednek az Orbán-kormány elmúlt tíz hónapjáról.


A kisvárdai választókerületben erre az eseményre 2011. április 21-én került sor, melynek vendége volt: Tukacs István, Szabolcs-Szatmár Bereg megyei országgyűlési képviselő, aki sajtótájékoztatója után találkozott a civilszervezetek és érdekképviseleti szervek vezetőivel, majd este a nagy érdeklődésre való tekintettel lakossági fórumot tartott.

Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője a kormányzati politikát bírálva sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a hozzá nem értő gazdaságpolitika egy igazságtalan és a gazdagoknak szóló adórendszerrel, mintegy 500 milliárdos rést ütött a költségvetésen.  Az emberek 80 százaléka ezzel az adórendszerrel rosszabbul jár. Ezért következnek most a Matolcsi-féle megszorítások és az Orbán-csomag. Eközben nem látszik, hogy élénkülne a gazdaság és munkahelyek teremtődnek. A konvergenciaprogram csak megszorításokat és nem gazdaságélénkítést jelent.

A Fidesz az alkotmányozás előkészületeit és folyamatát, a hatalmát bebetonozó szándékoknak rendelte alá. Jelenleg hazánknak fideszes alkotmánya van, mely több tekintetben visszalépést jelent az előző alkotmányhoz képest és megkérdőjelezi a jogállami működést.


A leszakadó térségekben semmiféle hathatós kormányzati lépés nem látszik. Itt növekszik a munkanélküliség, itt szűnt meg a közmunkák jelentős része és itt gyengültek meg az önkormányzatok is.

A szocialisták ellenzékben a következő időben igazságos adórendszerre, hatékony gazdaságpolitikára teszik meg javaslataikat a Parlamentben és folyamatosan hívják mindazokat, akik csalódtak a kormány politikájában.