2011. március 21. 14:38

Tukacs István interpellációja

 szocialista politikus szerint nem Lázár János személyével van a baj, a probléma ott kezdődik mikor kormányzati filozófiává válik az idézett mondat, és azt kormányzati cselekvéssel is erősítik. A kormány eddigi tíz hónapja alatt érdemesekre és érdemtelenekre osztotta az országot - mondta Tukacs István.

Az adótörvény érdemesnek tartja a nagy jövedelemmel rendelkezőket és őket segíti, míg a szegényektől elvesz. Érdemtelenek az öregek akik nem kapják meg a nekik járó nyugdíjemelést, érdemtelenek a betegek, akik táppénzét csökkentik.

 Vannak érdemesek is, például azok akik "véletlenül" kétszer is felveszik az érdemtelen költségtérítést.
Lázár János és a kormány szerint minden szegény a maga szegénye és ha az marad akkor az az ő baja, azonban ez nem így van. Már csak azért sem, mert a lehetőségek nem korlátlanok, az esélyek nem végeérhetetlenek - emlékeztett Tukacs István.

 Minden embert megillet az emberi egyenlőség és méltóság joga. Emiatt Lázár János szavait nem tudja elfogadni a Magyar Szocialista Párt. A fenti két jog mellé még egy értéket ajánlott a szocialista képviselő a kormánynak: szolidaritás.

 "Ne felejtsék nem a vagyon ad rangot valakinek, ha valakinek vagyona van, attól még lehet silány" - zárta beszédét Tukacs István.