Túlköltekezte magát a kormány

Mesterházy Attila szerint az elmúlt napok adatai azt bizonyítják, hogy a kormány gazdaságpolitikája csődöt mondott, hiszen nemcsak az államadósság volt történelmi csúcson, hanem az államháztartási hiány is jóval magasabb lett, mint amire számítani lehetett.

A kormányváltó erő miniszterelnök-jelöltje pénteki, soproni sajtótájékoztatóján kifejtette: az első két hónapban a kormány elköltötte az államháztartási hiánynak nagyjából a felét.

"Ez a költségvetés egy választási költségvetés, és tarthatatlan, hiszen már most túlköltekezett a kormány” - tette hozzá az MSZP elnöke.

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy a foglalkoztatottsági adatok csak művi úton tarthatók ilyen magasan. Azt mondta, a közmunka jó program, de csak átmeneti megoldás, akkor működik jól, ha a benne részt vevő emberek át tudnak lépni a valódi munka világába.

"Mi a következő négy évben legalább 250 ezer új munkahelyet fogunk tudni teremteni" - közölte a szocialisták elnöke. A bizalmat kell helyreállítani a magyar gazdaság iránt, mert ha van bizalom, akkor jönnek a beruházók, akkor van munka és tisztes fizetés is - fogalmazott.

A miniszterelnök-jelölt hangsúlyozta: fontos, hogy változás legyen az országban, és új kormány alakuljon.

Mesterházy Attila a Zuschlag János interjúját említő kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott: ez kampánytéma, akik szervezik ezeket az interjúkat, azok ezer szálon kötődnek a Fideszhez, ezért ők így is kezelik ezt a kérdést. Ezekből egy szó, egy mondat sem igaz, legendát akarnak kreálni ezekből a fideszesek – jelentette ki az MSZP elnöke.