Belföld | Kósa Lajos Debrecen fasiszta
2013. november 19. 10:23

Tűnjenek el a fasiszták a lelátókról (is)!

A debreceni szurkolók egy csoportja vasárnap megmutatta, miért is tüntetnek olyan kitartóan a Magyar Labdarúgó Szövetség szurkolói regisztrációja ellen.

A Békéscsaba - Debrecen női kézilabda mérkőzésen történt a megmagyarázhatatlan incidens. A debreceni ultrák egy - egyelőre vitatott - békéscsabai molinó kihelyezésére náci felkiáltással és náci karlendítéssel reagáltak a beszámolók szerint. Ez a viselkedés a XXI. század Európájában elfogadhatatlan, legyen az sportmérkőzés, kulturális esemény, vagy bármilyen hétköznapi élethelyzet.

A debreceni ultrák viselkedése elfogadhatatlan és felháborító is egyben. Különös aktualitást ad az ügynek, hogy a békéscsabai incidens előtt három nappal a labdarúgó mérkőzéseken bevezetett szurkolói regisztrációról tartottak fórumot a debreceni drukkerek, amelyen Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, élesen bírálta a Magyar Labdarúgó Szövetséget a szurkolókkal szembeni túlzott szigor miatt.

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei Területi Szövetsége szerint a náci karlendítésnek és jelszavaknak, a gyűlölködésnek, egyszóval a fasisztáknak és a szélsőséges megnyilvánulásoknak nincs keresnivalójuk a stadionokban (mint ahogy az országban és a modern Európában sincs helyük), de az aztán végképp felháborító, hogy az ilyen emberek követelésekkel állnak elő egy sportági szövetség, egy sportklub és egy önkormányzattal szemben!
Tisztelt Kósa úr!

Ide vezet a kettős beszéd! Vagy a várható szavazatok felülírnak mindent, ami egy demokráciában morálisan elvárható?

Kíváncsian várjuk, hogy Debrecen első embere a hétvégi botrányos viselkedésük után, vajon még mindig a Loki ultrákat védi az MLSZ-szel szemben? Kósa Lajos értékrendjében elfér egymás mellett a kulturált szurkolás és a fasiszta viselkedés?

MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetsége