mszp.hu | Belföld | útdíj
2015. január 09. 12:44

Tüntetés szervez az MSZP a Nyíregyháza keleti elkerülő út díjmentességéért!

Tukacs István országgyűlési képviselő azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy az MSZP országgyűlési frakciója 2014. december 15-én határozati javaslatot nyújtott be a magyar autópálya-hálózat városi elkerülő szakaszai díjmentességének biztosításáról. A javaslat elfogadása biztosítaná többek közt az M3 autópálya Nyíregyházát elkerülő (4. sz. főút és 403 főút közötti, szelvényszám: 227-234) szakaszának díjmentességét.

Az MSZP határozati javaslata itt érhető el: http://www.parlament.hu/irom40/02403/02403.pdf

Ezáltal továbbra is díjmentesen használhatnák például a Záhony és Vásárosnamény irányából, Debrecen irányába közlekedők a Nyíregyházát elkerülő szakaszt. Ellenkező esetben drasztikusan megnövekedik a gépjárműforgalom Nyíregyháza belterületén és indokolatlanul nagy mértékben veszélyezteti az itt élők egészségét, környezetét. – tette hozzá Dr. Legény Zsolt országgyűlési képviselő.

Az MSZP Nyíregyházi és Szabolcsi Szervezete ezért tüntetést szervez 2015. január 13-án, kedd délután 15.00 órakor az M3-as és 4-es főút csomópontjánál délután 15.00 és 16.00 óra között, ahová várnak mindenkit, aki igazságtalannak érzi a fideszes kormány újabb sarcát. – mondta el Nagy László, az MSZP Nyíregyházi Szervezetének elnöke.

A tüntetés célja, hogy a fideszes képviselők bizonyítsák be: nem csak újabb megszorító csomagokat tudnak újévi kívánságként elfogadni, hanem a tervezett adóemelésekből is vissza tudnak venni. Továbbá azt várjuk, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselői végre részt vesznek az ülésen és támogatják határozati javaslatunkat.

Éppen ezért felszólítjuk megyénk fideszes képviselőit, hogy álljanak ki végre azokért, akiknek a képviseletére felesküdtek!

 

A sajtótájékoztatóról készült videó, ide kattintva elérhető--->>>