mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Turizmus
2021. január 20. 15:49

Turizmus zár alatt: a kormány maga terjeszti a rémhíreket?!

Turizmus zár alatt: a kormány maga terjeszti a rémhíreket?!
Alaptalan és felelőtlen rémhírterjesztéssel vádolta meg a kormány a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetését, miután a szervezet körlevélben tájékoztatta a tagjait arról, hogy a kormányzati információk alapján pünkösdig, vagyis május második feléig még várhatóan fennmaradnak a szektort érintő korlátozások.

A kormány illetékesei szerint ilyen döntés nincs, nem igaz tehát, hogy a szállásadóknak és éttermeknek várhatóan pünkösdig még zárva kell maradniuk.

Ehhez képest Guller Zoltán, az állami Magyar Turisztikai Ügynökség nemrég közzétett videóüzenetében még arról beszélt, hogy „terveink szerint nyáron indulunk”, sőt, a szervezet egyik hivatalos podcastjében is úgy fogalmazott: „néhány hosszú és kemény hónapot kell kivárnunk még, amíg április-májusban megkezdődhetnek a tömeges oltások”. De nem csak a szektorért felelős állami cég, hanem a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely is arról beszélt az egyik legutóbbi Kormányinfón, hogy a szektor újranyitása csak nyáron reális.

A többszázezer ember megélhetését biztosító turisztikai- és vendéglátó ágazatot brutálisan érintették a koronavírus-járvány következményei, a kulturális szektor mellett ők szenvedték el a legtöbb kárt a korlátozások miatt.

A Magyar Szocialista Párt felszólítja a kormányt, hogy az összevissza beszéd és a felelőtlen vádaskodás helyett folytasson egyenes és nyílt kommunikációt és nyújtson valódi, transzparens segítséget az érintetteknek.

 

MSZP