mszp.hu | Belföld
2024. május 22. 11:39

Tüttő Kata: A Fidesznek nincs ajánlata Budapest számára, csak hadüzenete

Tüttő Kata: A Fidesznek nincs ajánlata Budapest számára, csak hadüzenete
A Fidesz főpolgármester-jelölti taktikázásáról, az ellenzék ajánlatáról, valamint az ellenzéki önkormányzatok erőfeszítéseiről is beszélt Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje az ATV VOKS című műsorában.

Tüttő Kata elmondta, hogy a szociáldemokrata-zöld szövetségnek egy célja van, ki kell szabadítani Magyarországot a NER fogságából, le kell bontani azt a pénzszivattyút, amit a Fidesz létrehozott a közös vagyon magánvagyonná alakításában.

A műsorban szó volt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester szerint titkos hangfelvétel bizonyítja azt, hogy a Fidesz azt mérlegeli, hogy visszaléptessék-e Szentkirályi Alexandrát Vitézy Dávid javára. Az MSZP főpolgármester-helyettese a műsorban elmondta, hogy nem tud a titkos hangfelvételről, azonban az ellenzék kezdetek óta úgy tartja, hogy a Fidesz két főpolgármester-jelölttel vág neki a választásoknak.

„Mindig elmondjuk, hogy a kormánynak nincs ajánlata Budapest számára, a Fidesznek nincs ajánlata, csak hadüzenete volt az elmúlt öt évben” – fogalmazott Tüttő Kata.

Az MSZP főpolgármester-helyettese szerint a Fidesz most biztosan azt mérlegeli, hogy melyik jelöltjük maradjon állva, Dávid vagy Alexandra, azonban aPublicus mérése szerint bármelyik jelölt is lépne vissza, Karácsony Gergely nyerne a választásokon.

Tüttő Kata elmondta, hogy amíg a kormány űrstratégiát készít, addig a főváros a családon belüli erőszak stratégiáját fogadta el, míg a Fidesznek csádi katonai missziója van, addig Budapest a „100 klímasemleges és intelligens  város”kezdeményezéshez csatlakozott. „A kormány divatügynökséget támogat, mi lakásügynökséget hoztunk létre, a kormány a Pénzügyminisztériumot tartotta fontosnak felújítani, mi a Lánchidat, megszüntették az érdekegyeztetést, mi érdekegyeztető fórumot hoztunk létre, megvédtük a közszolgáltatásokat, ők bezártak vasútvonalakat, ingyenessé tettük a közösségi közlekedést a 14 év alattiak számára, ők kivitték az uniós zászlókat a terekből, mi visszahoztuk” – érvelt Tüttő Kata.

Mint mondta, nem ígéretekről szól ez a kampány, hanem arról, hogy az önkormányzatok küzdenek a szabadságukért, az adóbevételeikért, azért, hogy beleszólhassanak abba, hogy mi épül a városaikban. Az MSZP-DK-Párbeszéd-nek, a szociáldemokrata-zöld szövetségnek egy célja van, ki kell szabadítani Magyarországot a NER fogságából, le kell bontani azt a pénzszivattyút, amit a Fidesz létrehozott a közös vagyon magánvagyonná alakításában.

Kapcsolódó párttagok