mszp.hu | Belföld
2020. március 06. 14:25

Tüttő Kata: akkor intézkedünk, ha ez indokolt

Tüttő Kata: akkor intézkedünk, ha ez indokolt
Egyelőre nem halasztják el a budapesti rendezvényeket, de a főváros igazodik az állami döntésekhez – mondta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes az ATV Egyenes beszéd című műsorában a koronavírusos megbetegedésekről csütörtökön.

„Igazodunk, merthogy a védekezésben a fegyelmezettség az egyik legfontosabb dolog. (…) Akkor intézkedünk, ha ez indokolt, és ebben egyelőre követjük az állami szerveket” – mondta a szocialista politikus.

Azzal folytatta: senki nem akarja elbagatellizálni a dolgokat, de a pánikkeltés megelőzése is fontos.

Megerősítette: csütörtökön összeült az a munkacsoport, amely áttekinti a főváros feladatait a járvány esetleges kitörése esetén, hogy a legfontosabb közszolgáltatások: a tömegközlekedés, a szemétszállítás, a közterületi takarítás, a távfűtés, a vízellátás „minden körülmények között biztosítva legyenek”.

Tüttő hangsúlyozta: ez a testület nem része az országos operatív törzsnek és nem hoz járványügyi intézkedéseket: „semmi olyan dolgot nem csinálunk, ami a magyar állam feladata”.

A megbeszélésen a dolgozók megnyugtató, tisztességes tájékoztatására kérték a fővárosi cégek vezetőit a rémhírek ellenében, és áttekintették a vállalatok folyamatos üzemmenetét biztosító terveket - mondta.

Tüttő beszélt a Fővárosi Önkormányzat tájékoztatási kampányáról is, ami az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait fogalmazza meg: mindenki mosson alaposan kezet, betegen ne menjünk dolgozni, és ne tüsszögjünk egymás arcába.

Kapcsolódó párttagok