mszp.hu | Belföld
2024. május 02. 21:39

Tüttő Kata: Az önkormányzatok lehetnek a pillérei a demokrácia újjáépítésének

Tüttő Kata: Az önkormányzatok lehetnek a pillérei a demokrácia újjáépítésének
A női politikusok hiányáról, a közeledő választásokról, valamint az önkormányzatok helyzetéről is beszélt Tüttő Kata, az MSZP alelnöke, főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje csütörtök este Békéscsabán, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség közös kampányeseményén.
Tüttő Kata elmondta, hogy borzasztóan kevés a nő a politikában és ami a legszomorúbb, hogy a Fidesz egyetlen megmaradt női politikusa, főpolgármester-jelöltje úgy érzi, hogy a fideszes szavazók számára azt kell bizonygatnia: „tökösebb” a férfiaknál. Nem erről szól a „több nő”-elve a politikában. 
 
Budapesten a Fidesznek két főpolgármester-jelöltje van, és kiderült, hogy két fideszes EP-lista is van, az egyik Orbán Viktorral, a másik nélküle – utalt Magyar Péter mozgalmára Tüttő Kata. 
 
„Nekünk nincs dolgunk ezekkel a listákkal, mert nem minket képviselnek és cserben hagyják a szavazóiakat” – fogalmazott az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje. 
 
Ma Magyarországon a Fidesz úgy gondolkozik az önkormányzatokról, hogy ők az emberek érdekében költik el a pénzt, de az állampolgárok beleszólást szeretnének abba, hogy mire költik el a befizetett adóforintjaikat. A Fidesz a befizetett adókból nem a lakosságra és a városokra költ, hanem telekommunikációs céget vásárol, repteret vásárol, fegyvergyárat fejleszt, és semmi nem marad a végén a helyi ügyekre. 
 
Tüttő Kata elmondta, hogy az elmúlt években szinte minden fejlesztés uniós pénzből valósulhatott meg Békéscsabán is. Haza kell hozni az uniós forrásokat, mert ez jelentheti a garanciát a városok fejlődésére is. 
 
Tüttő Kata kiemelte, hogy az MSZP a demokrácia utolsó tartalékaiként tekint az önkormányzatokra, mert ezek lehetnek a pillérei majd a demokrácia újjáépítésének. 
 
Az eseményen felszólalt még Pap János, az ellenzék békéscsabai polgármesterjelöltje, Szabó Tímea a párbeszéd országgyűlési képviselője, valamint Dobrev Klára, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség közös EP-listavezetője. A többi felszólaló az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség erejére hívta fel a figyelmet. Az ellenzéki pártok szövetsége képviseli azt az erőt, amely képes lesz legyőzni Orbán Viktor rendszerét.
 

Kapcsolódó párttagok