mszp.hu | Belföld
2024. március 26. 12:07

Tüttő Kata: Együtt kell indulnunk! - Ellenzéki összefogást sürget az MSZP

Tüttő Kata: Együtt kell indulnunk! - Ellenzéki összefogást sürget az MSZP
A közelgő választásokról és az ellenzéki összefogás fontosságáról is beszélt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP EP-listavezetője az ATV hétfő esti Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP szombaton tartotta kongresszusát, amelyen Tüttő Katát hivatalosan is az európai parlamenti lista vezetőjének választották meg. Mint mondta, az MSZP azért gyűjtött aláírásokat és azért ment ki az utcára, mert az ellenzéki pártok külön-külön nem fogják tudni legyőzi a Fideszt sem az önkormányzati, sem pedig az európai parlamenti választásokon. „Együtt kell,hogy induljunk, erről beszél az MSZP hónapok óta!” – fogalmazott Tüttő Kata.

Mint érvelt, az ellenzéki pártoknak addig van lehetőségük egymással megállapodni, amíg el nem kezdik gyűjteni az ajánlásokat. A választópolgárok is a közös indulás mellett vannak, hiszen például az önkormányzatokban az egységes ellenzék tud mutatni egy másik utat Magyarország számára.

Az MSZP álláspontja világos – fogalmazott. Ha mégsem jönne létre teljes megállapodás, akkor egy baloldali értékalapon összeálló lista is célravezető lehet.

Az MSZP-nek van egy olyan képessége, hogy „meg tud csinálni dolgokat” – érvelt - hiszen egy ellenzéki megállapodásban, egy előválasztás során, illetve egy előterjesztés megírásában vagy egy település irányításában is nagy tapasztalattal rendelkezik a párt. „Amiről az MSZP beszél, azt meg is tudja csinálni!- hangsúlyozta az MSZP EP listavezetője.

Tüttő Kata elmondta, hogy Tóth József és a XIII. kerület jó példa erre, hiszen a polgármester lassan harminc éve vezeti a kerületet, és megcsinálta az ország egyetlen érdemi bérlakásépítési programját.

Az MSZP helyi szervezeteinek aktivistái és politikusai 100 ezer ajánlást gyűjtöttek össze a közös indulás érdekében.

Kapcsolódó párttagok