mszp.hu | Belföld
2024. május 18. 22:11

Tüttő Kata: Európai utat mutatunk az emberek számára

Szombathely adott otthont az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség országjáró kampánysorozata szombati rendezvényének. Az eseményen felszólalt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje.

Tüttő Kata elmondta, hogy dr. Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere és csapata kiváló példa arra, hogyan kell emberségesen, szolidárisan és szeretetteljesen fordulni a városlakókhoz. „Amikor az önkormányzatiságról beszélünk, akkor a szabadságról is beszélünk, arról, hogy beleszólhassunk abba, hogy mi történik a lakóhelyünkön” – fogalmazott Tüttő Kata.

A választás arról is szól, hogy a lakosság szeretne beleszólást abba, hogy mire költsék a befizetett adóforintokat, és milyen jövőt szánnak a településüknek.

Tüttő Kata elmondta, hogy az MSZP vitte be Magyarországot az unióba, ezért ennek a közösségnek dolga van abban is, hogy bent is tartsa ezt a közösséget az unióban. Erős Európára és azon belül erős önkormányzatiságra van szükség.Minél több dolgot helyben kell eldöntenie az embereknek.

A szabad városok polgármesterei erős szövetséget alkotnak, feladatuk a városok jó irányítása mellett az is, hogy mutassanak egy másik utat a helyi közösségek számára, és mutassanak egy másik utat Magyarország számára is. Az önkormányzatok a demokrácia utolsó tartalékai, és egy naponmajd ennek az alapjain lehet újjáépíteni a demokráciát.

Mindegy, hogy a fideszesek mit mondanak, az számít, amit csinálnak - fogalmazott. A kormány több férőhelyet szeretne a stadionokba, ezzel szemben az ellenzék inkább az egészségügyre költene. A kormány bezárja a vasúti mellékvonalakat, a demokratikus ellenzék ezzel szemben ingyenessé tette a közösségi közlekedést a 14 éven aluliak számára. A kormány bezárja a postákat, az ellenzéki polgármesterek újranyitják azokat. A kormánynak gazdaságvédelmi alapja van, az ellenzéknek szolidaritási alapja.

Magyarország és Európa csak együtt képzelhető el, erről is szól majd a választás – összegzett beszéde végén Tüttő Kata.