mszp.hu | Belföld
2024. január 16. 13:42

Tüttő Kata: Hasznos EP-képviselő szeretnék lenni

Tüttő Kata: Hasznos EP-képviselő szeretnék lenni
A közelgő uniós választásokról, fővárosi ügyekről, valamint a Budapest-bérlettel kapcsolatos kérdésekről is beszélt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP európai parlamenti listájának vezetője az ATV VOKS című műsorában.

„Hasznos politikus szeretnék lenni” – mondta interjúja elején Tüttő Kata. Az MSZP főpolgármester-helyettese elmondta, hogy az Európai Parlamentben hasznosabb munkát fog tudni végezni a közösség számára. Az MSZP EP-listavezetője arra kér mandátumot, hogy az országért, a városért és a nőkért dolgozhasson. Az egyik legfontosabb feladat, hogy haza kell hozni az uniós pénzeket. Az MSZP-nek pedig feladata van abban is, hogy bent tartsa Magyarországot az Európai Unióban.

„Az erősebb Európa nem több Brüsszelt jelent” – fogalmazott Tüttő Kata, hanem sokkal inkább erősebb önkormányzatokra van szükség.

Az MSZP mandátumot fog szerezni az uniós választáson és az Európai Parlament második legnagyobb, legerősebb frakciójának, a Szocialisták és Demokraták képviselőcsoportjának lesz a tagja.

Az elmúlt 4 év arról szólt, hogy a főváros alternatív utat mutatott a kormánnyal szemben. Tüttő Kata elmondta, hogy a világjárvány és válság ellenére működőképes maradt a város.

Az MSZP főpolgármester-helyettese emlékeztetett, hogy 2019-ben olyan ellenzéki politikusok tudtak nyerni, akikről jó nevű kutatócégek már lemondtak.  

Egyértelműen látszik, hogy az ellenzéki szavazók az együttes indulást tartanák jónak a választásokon, hiszen így nem lenne elvesző szavazat. Az ellenzék pedig együttesen tudna alternatívát kínálni a jelenlegi kormánnyal szemben.

A hírek szerint márciusban megszűnhet a Budapest-bérlet. Az MSZP főpolgármester-helyettese szerint a kérdéskörrel kapcsolatosan elmondató, hogy a pénz hiányzik leginkább. Ugyanakkor a cél az, hogy az utazók ne járjanak rosszul és ne kelljen több bérletet vásárolni.

Kapcsolódó párttagok