mszp.hu | Belföld
2024. június 04. 22:31

Tüttő Kata: Nincs erős Magyarország erős Európa nélkül

Tüttő Kata: Nincs erős Magyarország erős Európa nélkül
„Mutatni kell egy másik utat a helyi közösségek számára és mutatni kell egy másik utat Magyarország számára” – fogalmazott Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje a baloldali hárompárti szövetség keddi kaposvári kampányrendezvényén.
„Nincsen erős Magyarország erős vidék nélkül. Nincsen erős Magyarország erős önkormányzatiság nélkül. Nincs erős Magyarország erős polgárok nélkül. Nincsen erős Magyarország erős Európai Unió nélkül” – kezdte beszédét Tüttő Kata. 
 
Sokan lelkesek amiatt, hogy „árad a Tisza”, azonban az áradásban nincs öröm, hiszen az áradás másnapján csak a romok vannak, amelyet valakinek el kell takarítani. 
 
A kormány a válság és a járvány idején magára hagyta az önkormányzatokat. A kormány az elvett pénzből kénye-kedve szerint adott neki tetsző városoknak morzsákat. A magyar kormány tönkretette a magyar vízügyet, hiszen a kitermelt víz egynegyede elfolyt valahol a föld alá, napjainkra egy balatonnyi mennyiségű víz folyt el a rossz minőségű vezetékhálózat miatt. 
 
A települések uniós forrásokból tudnának fejlődni, ezek a források azonban a kormány hibás politikája miatt nem érkeznek meg hazánkba. „A mi dolgunk, hogy mutatnunk kell egy másfajta kormányzást, ez az ellenzék feladata” – érvelt Tüttő Kata. Mutatni kell egy másik utat a helyi közösségek számára, valamint mutatni kell egy másik utat Magyarország számára. 
 
A nemzeti összetartozás napjáról is megemlékezett az MSZP főpolgármester- helyettese. „Trianon traumája itt él bennünk, és a baloldalnak dolga van ezzel” – fogalmazott Tüttő Kata. Fontos azonban, hogy ne sót szórjunk a sebekbe. 
 
A kormánypárt azt hazudja, hogy egyesíteni akarja a magyarságot, miközben szét akarják verni a határok nélküli Európát. 
 
Magyarország és Európa csak együtt képzelhető el. Többen vagyunk ma Magyarországon, akik egy szabadabb Magyarországon szeretnénk élni, az a feladatunk június 9-én, hogy ott legyünk a választásokon és többséget szerezzünk – összegzett beszéde végén a szocialista politikus.

Kapcsolódó párttagok