mszp.hu | Belföld
2024. május 31. 09:36

Tüttő Kata: Szolidáris, zöld, és szabad Magyarországot, erős Európát szeretnénk

Tüttő Kata: Szolidáris, zöld, és szabad Magyarországot, erős Európát szeretnénk
Nem elég beszélni a szükséges lépésekről, meg is kell tenni azokat. Az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció erős Magyarországot szeretne, amely az Európai Unióval közösen, azzal együtt fejlődik. Ehhez arra van szükség, hogy mindenki elmenjen szavazni június 9-én, hiszen a szociáldemokrata-zöldek és támogatóik, valamint az ellenzéki demokratikus városvezetések sokan vannak, többen, mint ellenfeleik. Ezt érvényesíteni kell az önkormányzati és EP-választásokon – mondta Tüttő Kata, az MSZP-DK-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje a baloldali hárompárti szövetség csütörtöki pesterzsébeti kampányrendezvényén, ahol felszólalt Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, a szövetség EP-listavezetője és Fekete Katalin, a 20. kerület ellenzéki polgármester-jelöltje, önkormányzati képviselő.

A szociáldemokrata-zöld szövetség politikusai nem csak beszélnek a tennivalókról, hanem végre is hajtják azokat. Nem elfoglalni és szétzilálni, hanem megerősíteni akarják Európát. A legfontosabb, hogy ebben nincsenek egyedül, mögöttük állnak az ellenzéki demokratikus városvezetések és támogatóikkal többségben vannak azok, akik egy szabadabb, szolidárisabb, zöldebb és európaibb Magyarországon szeretnének élni. Többen vannak, akik szeretnének beleszólást abba, mi történik lakóhelyükön, településükön és a befizetett adóforintjaikkal. Ahhoz azonban, hogy többségüket érvényre is juttassák, mindenkinek el kell menni szavazni június 9-én.

A Fidesz időről-időre azzal vádolja az ellenzéket, amiket valójában a kormány követett el. Amellett, hogy a Budapestet érintő kérdésekben is hazudnak, még a saját alapértékeikkel is szembe mennek. A kormány szuverenitásról beszél, közben pedig kiárusítja az országot Kínának. Autonómiát akar, közben szétveri az autonóm önkormányzatokat Magyarország-szerte, és mindent a Karmelita kolostorban kívánnak eldönteni. Azt ígérték, megvédik a gyermekeket, közben kegyelmet adtak K. Endrének. Arról beszéltek, a külföldiek nem vehetik el a magyarok munkáját, most pedig tízezrével telepítik be a vendégmunkásokat Magyarországra. Erős országról szónokolnak, valójában azonban gyengévé és kiszolgáltatottá tették hazánkat.

Tüttő Kata kiemelte, egy szétszakított és ellentétekkel teli ország nem tud fejlődni. A Fidesz szerint pedig dönteni kell: haza vagy haladás. Az MSZP szerint ezek együtt létezhetnek csak. A haza és haladás csak együtt valósulhat meg, ezeket nem szabad kettéválasztani, hasonlóan nem szabad szembeállítani egymással a vidéket és Budapestet sem. Ahogy a haza és a haladás, a vidék és a főváros, úgy Magyarország is csak Európával együtt létezhet, mutatott rá Tüttő Kata. Szerinte Budapest történelme, 150 éves múltja is azt tükrözi, hogy a főváros szépsége is a sokszínűségében rejlik. 

A főváros mindazt megtestesíti, amitől a Fidesz tart, így a szabadságot, a sokféleséget, az autonómiát, a magyarságot és az európaiságot is. Budapestnek jelenleg a szabadságáért kell küzdeni. Az elmúlt öt évben a főváros vezetése megmutatta: van alternatív kormányzás a Fidesz mellett. Így részvételi kormányzással irányítottak, szolidaritási alapot hoztak létre, klímavészhelyzetet hirdettek, lakhatási programot indítottak, felújították a hármas metrót, renoválták a Lánchidat, megnyitották az alsó rakpartot, közösségi teret csináltak a Városháza parkjából, nőgyógyászati ellátást biztosítottak a hajléktalan nőknek. Amíg pedig a kormány kivitte az Európai Unió zászlaját tereiből, addig Budapest visszahozta azt és betette a magyar lobogó mellé.

„Tudjuk, hogy nincs olyan, hogy Magyarország vagy Európa, csak Magyarország és Európa. Többen vagyunk, ott kell legyünk mind június 9-én!” – zárta beszédét a szocilista EP-képviselőjelölt.

A kampányrendezvényen felszólalt Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, a hárompárti szövetség EP-listavezetője, valamint Fekete Katalin, az ellenzék pesterzsébeti polgármester-jelöltje, önkormányzati képviselő.

Kapcsolódó párttagok