mszp.hu | Belföld
2024. január 17. 10:36

Tüttő Kata: Teremtsünk összetartó Magyarországot!

Tüttő Kata: Teremtsünk összetartó Magyarországot!
Az MSZP Rendszerváltást! programjáról és a Magyarország számára kínált alternatíváról is beszélt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP EP-listavezetője szerda reggeli videójában.

„Létezik másik út Magyarország számára” – fogalmazott Tüttő Kata, olyan utat kell építeni, amelynek a kötőanyaga a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás.

Az ellenzéki vezetésű városok megmutatták, hogy van alternatíva, amely eltérő a Fidesz kormányzásától. Az MSZP Rendszerváltást! programja alternatív megoldásokat nyújt hazánk legfontosabb kérdéseire.

A program megoldást kínál többek között az oktatás, az egészségügy és a lakhatási kérdésekre is. Az MSZP volt az a párt, amely bevezette hazánkat az Európai Unióba és feladata van abban is, hogy bent tartsa Magyarországot ebben a szövetségben.

Az egyik és legfontosabb kérdés hazánk számára az uniós pénzek hazahozatala. Az erős Európa nem több Brüsszelt jelent, hanem erősebb helyi közösségeket, amely a válságállóság kulcsa. Tüttő Kata kifejtette, hogy válságokban kiderült, hogy azok az országok ellenállóbbak, ahol jól működnek az önkormányzatok.

Az európai szociáldemokráciát is meg kell erősíteni, mert a válságok korában olyan utat kell építeni, amelyen a közösség minden tagja járni tud – érvelt az MSZP főpolgármester-helyettese. 

Ezen kívül olyan unióra van szükség, amely a nők problémáihoz, küzdelmeihez és álmaihoz megfelelő segítséget nyújt. „Mert nekünk, nőknek egy olyan Európai Unióra van szükségünk, ami ért minket, ami érti a félelmeinket, érti az álmainkat, a küzdelmeinket és a vágyainkat, és épít mindarra, amit mi tudunk tenni” – fogalmazott Tüttő Kata.

Kapcsolódó párttagok