mszp.hu | Belföld
2024. május 01. 16:40

Tüttő Kata: Több nőre van szükség a magyar közéletben

Tüttő Kata: Több nőre van szükség a magyar közéletben
A munka ünnepe, valamint a magyar uniós csatlakozás 20 éves évfordulója alkalmából Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester kerekasztal beszélgetésen válaszoltak a diákok képviselőinek kérdéseire az MSZP sátrában.
Tüttő Kata a politikai pályaválasztására irányuló kérdésre elmondta, hogy már gyermekkora óta foglalkoztatja az, hogy mi történik vele és környezetével. Gyermekkorban ez úgy tudatosul az emberben, hogy formálni szeretné azt a környezetet, amely körülveszi.
 
Fiatalkorban még nem a politika vonzza az embert elsősorban, hanem annak a szándéka, hogy beleszólása legyen abba, hogy mi történik a várossal, az országgal. Egy demokráciában pedig úgy lehet ezekben a kérdésekben valódi résztvevővé válni, ha az ember politikai szerepet vállal.  
 
Az MSZP politikusa elmondta, hogy több nőre van szükség a magyar közéletben, hogy megváltoztassák azt a rossz gyakorlatot, ahogyan ma a politika kinéz és működik. „Engem a politika, az MSZP talált meg” – fogalmazott Tüttő Kata, majd hozzátette, hogy a pártja már az ő karrierje kezdetén is arra törekedett, hogy több nő vegyen vállaljon közszerepet. 
A munka és a magánélet egyensúlya, valamint a szeretteinkről való gondoskodás többletterhei elsősorban a nők vállát nyomják, a férfiaknak és a nőknek azonban egyaránt dolga van abban, hogy a nőkre nehezedő terheit csökkentsék. 
 
Karácsony Gergely főpolgármester kifejtette, hogy nemcsak a magánéletben, hanem a politikában is a nőkön van a nehezebb szerep, erre jó példa Budapest is, hiszen Tüttő Katára hárul a legnehezebb feladat a budapesti városvezetésben. 
 

Kapcsolódó párttagok