mszp.hu | Belföld | közlemény tűzifa
2017. október 09. 16:50

Tűzifahiány: a Fidesz felelőssége lesz minden otthonában kihűlt ember

Tűzifahiány: a Fidesz felelőssége lesz minden otthonában kihűlt ember
A Fidesz idén is fagyossá teszi a magyar otthonokat. Orbánék elintézték, hogy már most súlyos tűzifahiány van, a maradék fa pedig egyre drágább. A kormány ezzel életveszélybe sodorja a fával tüzelő családokat, idős embereket.
Orbánék alatt már eddig is egy falunyi ember fagyott meg. Most is jön a tél és a mínuszok, miközben iszonyú kevés a tűzifa, és ami van, az is rövid idő alatt drasztikusan megdrágult. A Fidesz szociális tűzifa programja totális csődöt mondott: a támogatások nem jutnak el a rászorulókhoz, és a drágulás miatt azoknak sem lesz elegendő tűzifájuk, akik eddig ki tudták fizetni. A Fidesz csak ígérgetni tud, támogatást adni már nem.
 
Az MSZP már most figyelmeztet: százezrek fognak idén télen fagyoskodni, mert a Fidesz nem törődik a rászoruló emberekkel.
 
Az MSZP már 7 alkalommal tett javaslatot a Parlamentben egy Fagyhalál Elleni Alap létrehozására, de a Fidesz-KDNP még napirendre sem volt hajlandó venni a kezdeményezést. Az MSZP ezért újra benyújtja az erről szóló javaslatát. Az emberek fagyhalála ugyanis nem pártpolitika, hanem tragédia.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Lukács Zoltán, országgyűlési képviselő