mszp.hu | Belföld
2020. június 30. 00:50

Tűzijátékra, kisvasútra, stadionra van pénz, a Lánchídra nincs

Tűzijátékra, kisvasútra, stadionra van pénz, a Lánchídra nincs
Ülésezett a Parlament.

Tűzijátékra, kisvasútra, stadionra van pénz, a Lánchídra nincs
   
Molnár Zsolt a kormányoldalt bírálta a Lánchíd felújítása miatt, mert szerinte a kormánypártok és a kabinet kicsinyes politikai érdektől vezérelve bünteti a fővárosiakat, hatalmi játszmákat játszanak.

Tűzijátékra, kisvasútra, stadionra van pénz, de a Lánchídra, a nemzet szimbólumára nincs 8 milliárd forint - mondta.

Arra kérte a kormányoldalt, hogy fejezze be az árokásást, a nemzet megosztását.


Miért nem ér meg 10 milliárd forintot a kormánynak a Lánchíd felújítása?

Harangozó Tamás a Lánchíd felújításáról kérdezte Orbán Viktort. Úgy fogalmazott: a felújítás még nem kezdődött meg, a kormány ugyanakkor több más fontos döntést is hozott, példaként említette az augusztus 20-ai ünnepségekre szánt 6 milliárd forintot, a tűzijátékra tervezett 1,3 milliárd forintot, továbbá a közlekedési múzeum megtervezésére fordítandó 7,8 milliárdot, valamint azt, hogy az MTVA jövő évi költségvetéséhez 20 milliárd forintot "dobtak hozzá", luxusszállodák felújítására pedig 83 milliárdot költöttek.

Miért kapott Mészáros Lőrinc 17 milliárdos támogatást?

Szakács László azt kérdezte: hogyan fordulhat elő, hogy a Kisfaludy Program keretében a Mészáros Lőrinchez köthető cégek 17,7 milliárd forintot kaptak a kormánytól, miközben 850 embert elbocsátottak.   

Orbán Viktor hangsúlyozta: a Kisfaludy Program turisztikai fejlesztésekről szól, semmi köze nincs a válságkezeléshez, valamint van egy válságkezelési mechanizmus, amely hat-hét különböző gazdaságpolitikai intézkedést tartalmaz.

A kettő alma és körte, nem lehet őket összekeverni - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a munkahelyvédelemi intézkedésekhez pályázóknak vállalniuk kell különböző munkahelyvédelmi szempontokat, a fejlesztésért jelentkezőknek viszont másfajta dolgokat kell vállalniuk.

Szakács László úgy reagált: Mészáros Lőrinc 11 milliárd forint osztalékot is felvett, miközben elnyerte ezt a 17,7 milliárd forintot.

Ilyenkor miért nem szól senki Mészáros Lőrincnek, hogy ne most kérd a támogatást? - tette fel a kérdést.

 

Az MSZP a koronavírus-járvány idején hozott kormányzati döntésekről kérdezett

Bangóné Borbély Ildikó a koronavírus-járvány idején hozott kormányzati intézkedésekről - amelyeket vizsgálóbizottságban is áttekintenének - tett fel kérdéseket.

Mekkora volt az állami egészségügyi intézmények kapacitása, hány ágyat kellett kiüríteni, hány beteget kellett hazaküldeni, ők hogyan lettek kiválasztva, hazaküldés előtt tesztelték-e őket, és hány lélegeztetőgéppel rendelkeztek az intézmények? - sorolta.Merterházy Attila az álláskeresési támogatás időtartamának 9 hónapra emelését szorgalmazta, és összegének emelését is sürgette.

Tudásalapú társadalmat kell építeni

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: sokkal jobb lenne, ha a válságból a magyar gazdaság "még ütésállóbban" kerülne ki. A politikus azt is hangsúlyozta, hogy tudásalapú társadalmat kell építeni.

A kormánypártok arra bíztatják a fővárost, hogy a meglévő tartalékait költse el a Lánchíd felújítására. A kabinet nem ad pénzt egy nemzeti szimbólum felújítására, miközben sokkal kisebb jelentőségű eseményekre milliárdokat költ - bírált a képviselő.

Az sem világos, hogy mit nyer Magyarország a Budapest-Belgrád vasútvonallal - közölte.

Szakács László kijelentette, hogy a jegybank kimutatása szerint az önkormányzati szektor teljes adóssága 1248 milliárd forint.

A kormánypártok a polgármesterekkel küzdenek, de ennek a levét a lakosság issza meg - szögezte le.