mszp.hu/szon.hu | Belföld | Nyíregyháza
2015. szeptember 18. 09:38

Úgy tűnik, az Alkotmánybíróság az orbáni-diktatúra eszköze

Nyíregyháza – Megdöbbentő a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló keddi, alkotmánybírósági döntés.

Azzal, hogy a testület alkotmányellenesnek minősítette a Kúria döntését, mely a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést lehetővé tette, úgy tűnik, az Alkotmánybíróság (AB) a Fidesz egyik helyi szervezete, az orbáni-diktatúra eszköze – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Halmi József. A párt megyei alelnöke szerint nemcsak az AB, hanem a Nemzeti Választási Bizottság is a fideszes pártpolitika kiszolgálója, mert egyetlen olyan ügyet és kérdést nem enged át, amely a kormányt gyengítené és a magyar lakosság javát szolgálná.

– Az alkotmánybírák, akik két kivételtől eltekintve mind 2010 után lettek a taláros testület tagjai, akkor sem szóltak, amikor az Orbán-kormány elvette az emberek magánnyugdíj-megtakarítását, megszüntette a rokkantnyugdíjat, de azt is némán tűrik, hogy a regnáló hatalom naponta csorbítja az emberek jogait – fogalmazott a megyei alelnök.