mszp.hu | Belföld | Agrárgazdaság
2016. október 14. 11:33

Ügyészségi feljelentés a nemzeti vagyon elherdálása miatt

A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) legelőinek súlyos és szándékos károsításáért az MSZP büntető feljelentést tesz.
Értékteremtés helyett jelenleg is a nemzeti vagyon elherdálása folyik a Hortobágyon. Ez az eddig napvilágra jutott vizsgálati és nyomozati anyagok, a legelőjüktől megfosztott gazdák elmondásai, valamint a többszöri helyszíni ellenőrzéseink tapasztalatai alapján egyértelműen kijelenthető.
 
A földjüktől megfosztott gazdák a 2013 óta húzódó ügyében, a területek használatára alkalmatlan strómanok kizárása érdekében nem tesz semmit sem a kormányzati ellenőrzésre hivatott KEHI, sem a legelők bérbeadásával megbízott HNP.
 
A KEHI annak ellenére tétlen, hogy már a saját belső vizsgálata is megállapította: környezetvédelmi megkötés nélküli, az alapvető szakmai követelményeket figyelmen kívül hagyva, és utólag ellenőrizhetetlen módon osztogatták ki a Fidesz-közeli csókosoknak a természetvédelmi területek többségét.
 
Az érintett hatóságok nyilvánvaló mulasztása miatt Gőgös Zoltán és Harangozó Tamás ma feljelentést tesz a Polt Péter-vezette Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes ellen környezetkárosítás, természetkárosítás, továbbá hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés gyanúja miatt.
 
 
Gőgös Zoltán
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok