mszp.hu | Belföld
2020. február 28. 14:41

Új baloldali politikával segítene az MSZP az emberek mindennapi problémáin

Új baloldali politikával segítene az MSZP az emberek mindennapi problémáin
Lesújtó képet fest Magyarországról az Európai Bizottság országjelentése is, hiszen majdnem szóról-szóra visszaigazolja az MSZP álláspontját: kirívóan magas a súlyos anyagi nélkülözésben élő gyermekek és családok aránya, az oktatás színvonala az uniós átlag alatt van, az egészségügy katasztrofális helyzete miatt pedig rengetegen halnak meg megelőzhető vagy kezelhető betegség miatt.

A dolgozók fizetése már a visegrádi országok béreitől is leszakadt, a szegények szegényebbek lettek, a gyermekeket megfosztják a 21. századi tudástól, a betegeket pedig a gyógyulás esélyétől. Ez az eredménye annak a jobboldali politikának, amely arányaiban kevesebbet fordít a szociális területre, az oktatásra és az egészségügyre, mint a tíz évvel ezelőtti kormányok.
 
Ezzel szemben az MSZP egy olyan baloldali programot kínál a választóknak és a szövetségeseinek, amely megfelelő egészségügyi ellátást biztosítana mindenkinek azért, hogy az egészség ne csak az elit kiváltsága legyen. Kialakítanánk a tanuló társadalom kereteit, a modern oktatás feltételeit azért, hogy felkészítsük gyermekeinket a 21. század kihívásaira, amivel megteremtenénk a lehetőségét annak, hogy biztos jövőhöz és megélhetéshez jussanak. Erős szakszervezetekkel, tisztességes bérekkel, modern szociális hálóval felszámolnánk a gyermekszegénységet és véget vetnénk annak a korszaknak, amely eltűrte a növekvő szegénységet gyermekek, családok, nyugdíjasok százezreinél.
 
Olyan új baloldali politikára van szükség, ami a magyar emberek érdekeiket szolgálja és a mindennapi életüket segíti. Mi hiszünk egy demokratikus és toleráns, szociálisan érzékeny és igazságos, környezettudatos társadalomban.
 
Közös jövőnkért, Magyarországért, az MSZP erre a küldetésre készen áll.
 
MSZP