mszp.hu | Belföld
2020. február 28. 14:41

Új baloldali politikával segítene az MSZP az emberek mindennapi problémáin

Lesújtó képet fest Magyarországról az Európai Bizottság országjelentése is, hiszen majdnem szóról-szóra visszaigazolja az MSZP álláspontját: kirívóan magas a súlyos anyagi nélkülözésben élő gyermekek és családok aránya, az oktatás színvonala az uniós átlag alatt van, az egészségügy katasztrofális helyzete miatt pedig rengetegen halnak meg megelőzhető vagy kezelhető betegség miatt.

A dolgozók fizetése már a visegrádi országok béreitől is leszakadt, a szegények szegényebbek lettek, a gyermekeket megfosztják a 21. századi tudástól, a betegeket pedig a gyógyulás esélyétől. Ez az eredménye annak a jobboldali politikának, amely arányaiban kevesebbet fordít a szociális területre, az oktatásra és az egészségügyre, mint a tíz évvel ezelőtti kormányok.

Ezzel szemben az MSZP egy olyan baloldali programot kínál a választóknak és a szövetségeseinek, amely megfelelő egészségügyi ellátást biztosítana mindenkinek azért, hogy az egészség ne csak az elit kiváltsága legyen. Kialakítanánk a tanuló társadalom kereteit, a modern oktatás feltételeit azért, hogy felkészítsük gyermekeinket a 21. század kihívásaira, amivel megteremtenénk a lehetőségét annak, hogy biztos jövőhöz és megélhetéshez jussanak. Erős szakszervezetekkel, tisztességes bérekkel, modern szociális hálóval felszámolnánk a gyermekszegénységet és véget vetnénk annak a korszaknak, amely eltűrte a növekvő szegénységet gyermekek, családok, nyugdíjasok százezreinél.

Olyan új baloldali politikára van szükség, ami a magyar emberek érdekeiket szolgálja és a mindennapi életüket segíti. Mi hiszünk egy demokratikus és toleráns, szociálisan érzékeny és igazságos, környezettudatos társadalomban.

Közös jövőnkért, Magyarországért, az MSZP erre a küldetésre készen áll.

MSZP