Új elnököt az országnak!

Új elnököt az országnak!
Molnár Gyula MSZP-elnök és Majtényi László ellenzéki köztársaságielnök-jelölt is példásnak nevezte kedden Győrben, sajtótájékoztatón azt az összefogást, amellyel "a demokratikus ellenzéki pártok" támogatják Majtényi államfőjelölését.
Molnár Gyula hangsúlyozta, hogy ez az összefogás történelmi pillanat, s reményei szerint idővel erősödni fog az a gondolat, hogy a közös cél érdekében félre kell tenni az ellentéteket az ellenzéki pártok között. A közös célnak a 2018-as választás megnyerését jelölte meg.
 
Álláspontja szerint nem helyes, ha "a pártpolitika felé csúszik az elnök személye", s Majtényi Lászlóval olyan köztársasági elnököt szeretnének adni Magyarországnak, akivel azon tudnak együtt dolgozni, hogy legyen "negyedik köztársaság". A pártelnök szerint "toronyházat is a legkisebb téglával kell alulról elkezdeni építeni". 
 
 
Kijelentette: világossá vált, hogy "Magyarország háromszor győzte le a Fideszt", mert a kormánypárt háromszor "futamodott meg" népszavazási kérdésekben. Az első a vasárnapi boltzár volt, a második a földkérdés, a harmadik pedig az olimpiarendezés. 
 
Majtényi László a jelölése ügyében kialakult ellenzéki egyetértésről azt mondta: jelentős az a politikai siker, amellyel "az alkotmányos demokrácia hívei" összefogtak.
 
 
Megjegyezte, az elmúlt hónapok és évek politikai vitái nem egy esetben a Fidesz és a Jobbik között zajlottak, most azonban a Fidesz és az "alkotmányos demokrácia hívei" között.
 
Arról is beszélt, hogy véleménye szerint megkapja majd a parlamentben a szükséges negyven nyilvános ajánlást ahhoz, hogy indulhasson a köztársasági elnöki posztért. 
 
 
A sajtótájékoztató végén Majtényi László elmondta, hogy programjában olyan alkotmányos rendszer létrehozása szerepel, amelyben független szervezetek védik meg az állampolgárokat és jogaikat, hangsúlyt kap a szabad választás joga, "az állam szívéből terjedő" korrupció elleni küzdelem, a szegénység elleni fellépés és a fenntartható fejlődés támogatása.
 
A sajtótájékoztatót követő fórumon elhangzott beszédek
 


Kapcsolódó galéria: Új elnököt az országnak! - Győri fórum Majtényi Lászlóval és Molnár Gyulával

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »