2011. szeptember 29. 14:44

Új esélyt Magyarországnak!

Az MSZP Dr. Lévai Katalin mellett a II. kerületi képviselőválasztáson.

Budapest II. kerületében egyéni országgyűlési választásra kerül sor. A kerület előző képviselőjét, Dr. Balsai Istvánt, korábban az MDF, majd a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjét a kétharmados kormánytöbbség alkotmánybíróvá nevezte ki, ezzel tovább erodálva a független bíráskodásba vetett hitet, a Magyar Köztársaság demokratikus rendjét.

Annak a demokráciát veszélyeztető, a közbizalmat romboló politikának, amit a Fidesz-KDNP folyamatosan produkál az Országgyűlésben megálljt kell parancsolnunk. Meg kell teremtenünk a kétharmados országlás utáni demokratikus helyreállítás feltételeit.

Ez a munka ma kezdődik. Ez a munka azzal kezdődik, hogy azok az emberek, közösségek, civil szervezetek, önszerveződések és pártok, akik az igazságos, esélyteremtő Magyarország jövőképét támogatják, akik nem akarnak a Fidesz megszorításra és jogfosztásra alapozott féldiktatúrájában élni megtalálják a közös hangot, megtalálják a közös cselekvés útját és új esélyt teremtsenek Magyarországnak.

Dr. Lévai Katalin olyan ember, aki képes megteremteni ezt az új esélyt. Civil szervezetekben végzett munkája, az elmúlt években végzett közpolitikai teljesítménye önmagáért beszél. Az esélyegyenlőségi törvény létrehozása, az Egyenlő Bánásmód Hatóság felállítása, az Európai Parlamentben végzett munka, beleértve a nemrégiben a magyar elnökség ideje alatt elfogadott Európai Roma Stratégia elindítását és megalapozását mind olyan eredmények, amelyek nélkül nem csak Magyarország, de Európa egésze szegényebb lenne.

Az MSZP azért áll ki Dr. Lévai Katalin mellett a II. kerületi képviselőválasztáson, mert hiszünk abban, hogy a lerombolt közbizalom, a mindennapi szorongás  hétköznapjai közepette - amit ma élünk -, szövetségeket kell építenünk. Szövetséget kell építenünk a hétköznapok biztonságáért, a megélhetésért, a munkáért, a hozzáférhető, jó minőségű oktatásért, azért, hogy a szegénynek születő gyerekből is lehessen villamosmérnök, ne csak abból, akinek a szülei ki tudják fizetni a félmilliós egyetemi féléves tandíjat.

Dr. Lévai Katalin sokéves civil és közéleti tevékenysége erről a jövőképről szólt. Ez az a jövő, amit támogatunk, amiért dolgozunk. Aki velünk együtt hasonlóan gondolkodik, az támogassa Dr. Lévai Katalint 2011. november 13-án!Dr. Molnár Zsolt,                               
országgyűlési képviselő,                 
az MSZP II. kerületi elnöke             

Őrsi Gergely,
önkormányzati képviselő,
az MSZP II. kerületi frakcióvezetője